【颱風追擊】1713號熱帶氣旋 天鴿 HATO(15W)

1001 回覆
61 Like 3 Dislike
次次打風都有成堆人要飛

25 dllm

比次機會

近年都係瞓醒一睇,就屌咗出聲
唔再抱任何期望

Agger 睇衰佢算啦
萬一第二朝真係衰左 都叫合乎期望
次次打風都有成堆人要飛

25 dllm

比次機會

近年都係瞓醒一睇,就屌咗出聲
唔再抱任何期望

Agger 睇衰佢算啦
萬一第二朝真係衰左 都叫合乎期望

不抱任何感情 時刻予以藍剔
其實天文學家係要讀理科定地理

利申:中二畢業

天文係物理
天氣氣象係小部份地理但要做氣象機構要讀專門既氣象學,不過都有物理成份

天文台年年都有個科學主任之類既人去大學物理開Course教Meteorology的
我讀過不過都炒炒地啲數見到都唔開胃
副高
中央台 1800-2300

W0.7
其實打西有乜好處?

https://www.youtube.com/watch?v=LrKHbQqGwqo
近年好多風都係東登,令大家都好想再有一個西登風
再等其他高手補充啦

而且近年東登風普遍都好垃圾

海馬天兔算係近幾年東登風無咁垃圾既兩個 其它東登風都

我仲好撚記得杜鵑
當年仲上到9仔,但真係好弱
都係因為東登

西登既強勁風力,我即時諗起黑格比
想問點解呢個風又冇撞陸地
全程起風都吸唔夠能量升上颱風?

風切變太大,高空東風太強咁個風組織唔到

風切變有冇話咩季節多啲?
點樣先會令風切變強?

風切變無關季節都可以好高,
但冬季南海北部至廣東沿岸基本長時間超強風切

我知南大西咩同東南太平洋都有強風切
所以基本上冇颱風
但點解特別呢2個地方風切變特別強?

討論區有人提到青藏高壓外圍有反氣旋式下沉氣流 同熱帶氣旋低層嘅氣旋式環流相反 兩者接近令南海風切變加強
其實打西有乜好處?

https://www.youtube.com/watch?v=LrKHbQqGwqo
再等其他高手補充啦

我仲好撚記得杜鵑
都係因為東登

杜鵑流浮山見颶風,果陣已住圍城巴打話好恐怖
如果打得成 幾時會掛8號

打去天文台問啦

今晚
其實打西有乜好處?

再等其他高手補充啦

我仲好撚記得杜鵑
都係因為東登

仲有派比安
想問點解呢個風又冇撞陸地
全程起風都吸唔夠能量升上颱風?

風切變太大,高空東風太強咁個風組織唔到

風切變有冇話咩季節多啲?
點樣先會令風切變強?

風切變無關季節都可以好高,
但冬季南海北部至廣東沿岸基本長時間超強風切

我知南大西咩同東南太平洋都有強風切
所以基本上冇颱風
但點解特別呢2個地方風切變特別強?

好串果位原來有係蓮燈做cd rom

我們還有黨呀
支那氣象台更新咗, 再西移
我都唔明點解有人會信乜春船公司早半日or even一兩日收到消息掛乜波
以為聽落已經夠荒謬 但總係好多人信
似係東登多
依度係學術討論 唔想返工果d 去上班台開post la
結構越黎越好?
其實打西有乜好處?

再等其他高手補充啦

我仲好撚記得杜鵑
都係因為東登

仲有派比安

垃圾桶KO女人睇一千次都
支那氣象台更新咗, 再西移

強度

Typoon login
我都唔明點解有人會信乜春船公司早半日or even一兩日收到消息掛乜波
以為聽落已經夠荒謬 但總係好多人信

公司D港豬仲要興高彩烈咁討論
我隔離聽住真係好撚尷尬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞