【颱風追擊】1713號熱帶氣旋 天鴿 HATO(15W)

1001 回覆
61 Like 3 Dislike
根據已往經驗
天鴿吹完台灣應該所餘無幾
好快會散

what????? 你想講咩?
我成日都有個on9想法:掉個炸彈落去個風到,個風會唔會散?

乾冰比較好

我記得以前睇過因為颱風係吸海面蒸發水氣去壯大 所以登陸後乾燥陸地會令颱風減弱 咁即係海面溫度都會影響颱風增強程度?除咗風切仲有冇其他因素未登陸前就已經減弱或者導致增強不足 升級唔到去TY?

TUTT會帶黎高風切
小弟 才疏學淺 請問 唔洗番工嘅機會大唔大

美軍試過最後個風增強左
我真係懷疑呢d post係咪天文台開

市長可唔可以出來解答下

櫻花兄唔係天文台職員

唔係都好勁啦
識得睇呢d天氣圖
仲要自學添

市長可唔可以出來解答下

櫻花兄唔係天文台職員

唔係都好勁啦
識得睇呢d天氣圖
仲要自學添
櫻花台長好勁
邊到學呢d野番黎

市長可唔可以出來解答下

櫻花兄唔係天文台職員

唔係都好勁啦
識得睇呢d天氣圖
仲要自學添

我都係由高登追呢個post追左兩年先有咁上下知識,而家第四年但再深層次既野都係理解唔到
呢到同舊登大把真正高手唔出聲姐
櫻花台長好勁
邊到學呢d野番黎

其實睇多d同問多d你一樣得
櫻花台長好勁
邊到學呢d野番黎

其實睇多d同問多d你一樣得

多謝

長期mon住個post
有好大機會

會俾老細話你掛住上網而炒魷唔使返工
小弟星期三飛日本
如無意外會否delay?
小弟星期三飛日本

完了吧, 如無意外......

咁我而家問下航空公司先
Thanks
小弟星期三飛日本

完了吧, 如無意外......

咁我而家問下航空公司先
Thanks

基本上宜家未會答到你 變數仲係好大

長期mon住個post
有好大機會

會俾老細話你掛住上網而炒魷唔使返工

mon住是可以

長期見到

就代表 8號遠離你
櫻花台長好勁
邊到學呢d野番黎

兩登氣象台比我更資深既巴絲講完自己吸引好似而家你地問我問完明左咁

真係去到睇高空圖,入面精密既運作過程等等我都仲係入門
識呢d果d巴絲係自己睇書自己睇外國論文,舊登有位雖然好串但堅有料不過用字好深奧無興趣絕對悶
另外有位兩登都有上既語氣又好用字又通俗易明既都識得好深入雖然無好串果個咁勁但都超有料睇到佢地兩個分析真係我呢d對比起黎半桶水都無
櫻花台長好勁
邊到學呢d野番黎

兩登氣象台比我更資深既巴絲講完自己吸好似而家你地問我問完明左咁

真係去到睇高空圖,入面精密既運作過程等等我都仲係入門
識呢d果d巴絲係自己睇書自己睇外國論文,舊登有位雖然好串但堅有料不過用字好深奧無興趣絕對悶
另外有位兩登都有上既語氣又好用字又通俗易明既都識得好深入雖然無好串果個咁勁但都超有料睇到佢地兩個分析真係我呢d對比起黎半桶水都無
睇住個風一步一步變大就好過癮

遲職就100%唔洗返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞