Canon 用戶討論區 (32)

400 回覆
3 Like 3 Dislike
完全明白 多謝上面咁多位師兄
我黎幫手找不同證明唔係r3黎
話時話有無巴打用過福仔果三枝RF半自動鏡?

睇落去枝85mm F1.2好細
機身coating好正
終於機頂LCD可以睇到電量
Shut up and take my money
唔知個Mon 點反
想知會唔會仲有其他影嚮
新手上路唔係好識
小弟新買R10 想問下有咩鏡好推薦 一鏡走天涯最好
唔熟 APSC
但係你或者可以考慮下
SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN | Contemporary

https://www.sigma-global.com/en/contents/sigma_rfmount_lenses/
等得到多幾個月咪等呢枝
等唔切要宜家用咪枝天涯rf-s 18-150
之前有傳過 RF50 1.4 會出
我懷疑係 RF50.4 所以 RF50.8 減左產
而且過左咁多年
EF50.4 都剛剛停產了
成件事就好似 R5 個直倒突然停產
明顯係準備出 R5 II
2400萬像素.....
呢間嘢真係保守到爆
人㗎部部旗艦機都係多過兩個hinge
搞咁耐原來同部R3差唔多,笑撚死人咩
部R5ii會唔會傳吓傳吓變返non stacked cmos㗎
老實講,如果搞咁耐至整部24MP BSI CMOS旗艦機出黎
我寧願用返R5,雖然FSI CMOS,但有45MP
16 2.8 好用wo 又輕又細 帶黎影星星用正呀
有新圖,解答左你既問題
https://www.canonrumors.com/a-canon-eos-r1-roundup-and-a-few-more-things/
2400萬像素.....
搞咁耐原來同部R3差唔多,笑撚死人咩
部R5ii會唔會傳吓傳吓變返non stacked cmos㗎
老實講,如果搞咁耐至整部24MP BSI stacked CMOS旗艦機出黎
我寧願用返R5,雖然FSI CMOS,但有45MP
不過120fps raw
唔知有冇a9iii咁唔變形
,睇錯左,原來係拍片先係120fps
有冇人仲係eos m3 🤣???
將在第一季出/ 公佈既35.2 35.4 去左邊?
R3咪有195FPS連拍 係有50張上限姐 改大D個cache或者直接落CFEB都做到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞