Canon 用戶討論區 (32)

991 回覆
4 Like 4 Dislike
睇住z6iii個方向,感覺未來相機都會向住拍片方向進發,r6iii可能都係一部加強錄影spec 2000幾萬像素嘅機好想有部3000萬嘅機
見到咁我都諗緊賣走部R 上R6 II算
R5 45M又太高 一闊三大 又要換電腦
3000萬真係岩岩好
可能說服自己24M都係差少少姐
一闊真係三大㗎,卡, hard drive,電腦全部要升級 唔係真係聽連登仔講個個100mp
等埋部r5ii出埋先再等r6iii / 入r6ii
都唔知幾時出r6iii雖然都可能係2000幾萬像素,好想有部操控ok然後像素高d嘅機
睇而家情況都幾肯定R6III唔會係30MP
其實R5/R5II係最啱你要求 (操控+像素)
不過如果你堅持30MP, 或者可以諗下R7
所以最後都係叫自己接受24mp
唔使聞相 其實可以高ISO 日常仲實用啲
係,等緊下部r6iii/r5ii,r6成日追焦睇mon中,但最終outffocus
R6 定R6II 唔中
第一代
Canon 第二代對焦已經大爆發啦
等埋r6iii同r5ii先
網上見到, 唔知係咪真
很多人看到尼康將要出新品Z35mm F1.4鏡頭,而不是F1.2最大光圈,認為是因為佳能已出RF35 F1.4,其實並不是哦,據馬老師了解,佳能還有一支新品RF35mm F1.2鏡頭,並已經做出來,是USM馬達,不是VCM馬達,至於具體發佈時間,暫不清楚。
等多年啦,讓1.4飛一會兒先
如果影景 同少量影人買支35mm?
錄影就話闊啫
影相個數據量輕鬆啦
35正啊
邊度買r8最平
屌 周街50 1.8都咁貴買唔落手
根本係rip 後繼機, canon staff 官方話唔係姐..
出左咁耐係落到去rip 價都好合理。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞