最有價值收息股研究所 @ 13

998 回覆
7 Like 2 Dislike
0.7%唔係講緊valuable類鋪嘅租佔總租金收入0.7%咩???呢part係823個portfolio breakdown喎

p.14 food and beverage 嘅rent to sales係12.6%

唔知你睇錯定我睇錯
你究竟係真心定假膠?
Tenant retail Sales growth 3.1%
Occupancy rate 98%+
Reversion rate 8%
你可以話開鋪做生意唔太好搵既,但人哋重有98%出租率咁囉
咁呢98%可能都係on79,數口無你咁好
間間都有
都其實有升番
14,823個到都算貼
記得睇過之前778個d都幾夾硬黎
最後823真係閪跌
果幾條友講緊反話就會講一早叫你放啦你又唔放?
都真係升果陣,你唔係咁都睇唔到啊?
AM要名夠勁先集資勁,尤其如果real estate呢類好多時要長期lock up

越嚟越越難分邊句膠邊句認真
我持有823超過10年,期間只買無賣
823咁有香港特色,一路閪跌都好反映香港狀況
事實係大環境唔掂,零售同商業地產都仆街
覆巢之下豈有完卵,只係香港REITs入邊得呢隻買得落手

港股得返823同6823唔識炒
想買8同2638 想請教下有無暗病
純粹好似未見3.0有咩真正消息
如果佢轉型到係好事
1299大特價。。。
鍾意睇你分析
想請教9sir,睇好邊幾隻股? 大家可以傾下
1373 16 厘
其實我都好戥啲人可憐,自從個group摺埋咗,就周圍鼠周圍去擦存在感 好不幸我去開嘅有一個group又俾佢入左嚟,不斷貼啲垃圾,講啲似是而非嘅嘢擦存在感。 其實佢係有少少料嘅,不過就成日想要話俾全世界知佢係比別人優勝比別人看透,時常要據理力爭,但係自己錯咗就死不認錯匿埋一邊過幾日就扮冇嘢,人哋一錯就要逼人埋牆角,變咗個討論氣氛都因為呢種人轉差晒。
有Patreon果個?
咩gp
想食花生
其實講緊邊個
你地係邊揾呢d group
1299係咪玩完
睇吓945兩個世界😂我兩隻都有買, 係買人壽醫療危疾
不過呢隻香港人好少提起
真心
每個人都有自己既先入為主 如果講錯咪認衰仔再學改番岩
因乜事
真心
雖然呢到好多人覺得好
不過真心唔睇好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞