馮智政:北上人數未達2019年 小心認知作戰! 移民潮是「不能說」的原因

661 回覆
858 Like 28 Dislike
50萬人走左 加埋150萬人上大陸
:馮博士,土地共享計劃點樣簡稱?
:errrr土…享計劃
:唔係唔係,拿通常攞第一第三個字架嘛
:土…共計劃….
:無錯,馮博士指出嘅土共計劃blablabla
加油
但係點解美國人英國人對自己個地盤咁有自信,但係中國人日日都覺得安全被’危害’?看來真係要睇睇醫生。一種病叫被逼害妄想症。
所以咪話你地臭閪蚑那係賊囉
YC不嬲有消費力好多
我係藍都要承認呢d
我地呢d的確係多數弱智
移民潮都唔係真正核心問題,無資金流入先係致命傷
冇野比人笑人地點笑
我係絕對唔建議普選
連登已經係一個例子
大把人都係羊群心理
反一樣嘢唔會有另外一樣嘢去代替
就好似之前頒獎典禮,咁樣做例子
人哋攞咗第一又話唔撚得
佢啲fans多,所以先咁做
根本就唔會接受公投
咁你覺得好無笑?
食飯只係基本來,睇電影,再飲野食甜品吹水,人夠基本上唔會食完走
果500萬吸香港血就有
靠佢地消費就死得啦
直頭黃絲
你睇佢同傑斯friend 到生死之交咁
又鬼拍後尾枕呀臭閪蚑那賤蛆,你地臭閪蚑那有乜苦呀
如果係台灣嘅話戰略價值絕對係補給位置
數據說真相
2014 之後根本無人諗到有 2019
痴線到不停試人底線
甚至好似馮智政咁講, 4, 5 月年輕人仲係排住隊買喜茶
最大原因係兩邊都經濟差
呢d channel 同19一樣,主要功能都係比移民L打飛機架喇
香港由始至終都係中國
Passport都有寫到
所以唔會存在偷搶
但係相信你就一定係反對㗎啦
因為你講嘢唔會有真正嘅重點
你只係想發洩你自己嘅情緒
賺左救生艇去住大屋仲輸?
今年比起往年更多我識得嘅人起程走人,走之前重要去日本最後一擊,香港本地消費力只愈來愈弱
港股創新底
俾新加坡慢慢超越
你唔係香港人所以你唔會有感覺
除左遊客因素
睇漏左一樣野
疫情3年香港人焗住留港消費, 令到班商家以為錢係咁易賺
需求原來咁大
開多左好多飲食店鋪
依家其實只係執番去應有水平
23條, 2003年反對過. 呢條野唔係2019年先黎. 係一早就係度. 呢個係第1點.

第2點係, 是否有2019年, 國安法同23條都會黎, 呢個係習大大嘅思想理論. 你望下現時大陸就見乜野都被規範. 國進民退. 比早10年嘅大陸係仲要緊左好多.

所以, 2019年是否出現, 結果都會係咁. 唯一分別, 就係遲定早. 因為美國同其他國家嘅制裁, 唔會係因為香港先制裁中國. 現時制裁中國嘅野, 都唔關香港事. 不過香港就100% 食晒. 香港作為中國嘅一部份仲要係白手套, 唔會無左你個份囉.
咪認你地臭閪蚑那唔接受囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞