馮智政:北上人數未達2019年 小心認知作戰! 移民潮是「不能說」的原因

661 回覆
858 Like 28 Dislike
其實,跟本未走曬。
好多仲係香港揾緊錢,諗住賺到幾耐得幾耐,揾夠先走。亦有唔少叫太太帶子女去左先,自己做太空人係香港做多兩年,識得有兩個中學校長都係咁

但重點係,今日香港都揾到錢,交稅都係少過外國,但經濟咁衰落去,連唯一優點都無埋,又會有幾多人走?
你地臭閪蚑那賤蛆由秦始皇登基起計有黎撚民權呀
無左3x萬,剩低2x萬其實可能係佢哋嘅小朋友
或者其他屋企人,本身都未開始/唔返工
餐飲行業人工升因為移民潮唔夠人手?? ?移得民嗰班會有幾多係做餐飲業?
大公報講澳牛
移民走幾十萬中產消費人羣 + 大陸人變窮光蛋 = 結果有眼你睇
果張八達通又唔出黎屌大公
都無得唔走
港共就係要送走晒d人才
唔係點用劣幣換血
所以先去拎古代嚟打飛機
你地臭閪蚑那古代用活蛆殉葬架
係喎,飲食業都執咗好多喎,啱啱上去睇咗而家仲瘋狂請緊人 你繼續遲啲就會知
真係好撚中二病
有能力你就覆咗啦
正廢柴
你開心就好,其實幫你發洩到你嘅壓力我都幾開心
起碼你唔會做傻事
大日本皇軍咪幫你地臭閪蚑那啲肉便器慰安婦發洩壓力囉

點知你地臭閪蚑那啲肉便品慰安婦冇乜責任冇乜承擔
其實移得民既就算係唔係本身係餐飲業,自己都有唔少資產去做移民

餐飲業話有問題其實都係成個香港既 premium 出左事,中高質素既去日韓,下價野上深圳,點解要比貴錢買你一樣係大陸料既香港野先?

得,做下兩餸飯、快餐為主既搵埋一兩年仲好啦
你個名同你留言一樣真係好自由
成個路飛咁
所以你地臭閪蚑那咪要黎打劫我既自由囉
唔會有人打劫到你嘅自由㗎 你嘅自由屬於你自己你有啲乜嘢自由係冇?
選舉權被選舉權呀臭閪蚑那賤蛆
都講咗啦,由英國統治香港嗰陣時你都唔會有選舉權同埋被選舉權 回歸咗都冇呢樣嘢點解你會覺得有?
都講咗啦,由秦始皇統治你地臭閪蚑那嗰陣時你地臭閪蚑那賤蛆都唔會有選舉權同埋被選舉權 大清立憲咗都冇呢樣嘢點解你地臭閪蚑那賤蛆會覺得有?

重點
你地臭閪蚑那係賊
真係慘 咁點解大英帝國嗰陣時喺香港都冇嘅
你地臭閪蚑那賤蛆由大秦帝國嗰時都冇嘅野點解要問大清攞呀

又要講多次重點:
你地臭閪蚑那係賊
好慘呀 你嘅自由完全係冇腦
點解大英帝國冇嘅? 你係咪hang咗機?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞