馮智政:北上人數未達2019年 小心認知作戰! 移民潮是「不能說」的原因

661 回覆
858 Like 28 Dislike
醇親王1911年同你地臭閪蚑那賤蛆講你地以前都無民主架,要講希望之後有,你地臭閪蚑那賤蛆又會幻想1911年會有

我要講
你地臭閪蚑那係賊
冇辦法啦,你咁想有咪同你講希望之後會有啦
醇親王:同你地班臭閪蚑那蛆講希望之後會有啦

我就同你條臭閪蚑那賤蛆講:
你地臭閪蚑那係賊
你到而家都仲未解釋到賊嘅定義
你地臭閪蚑那打劫我選舉權同被選舉權,唔係係乜呀臭閪蚑那賤蛆
你答緊D咩?台灣 同 香港有咩瓜葛?
又要回到最初嘅起點原本冇嘅嘢你係都要覺得有
任何歷史地理都係一樣
海上戰爭或者任何幫手都要有一個停靠點
如果唔係點解美國會喺世界上大部份地方都有停靠點
你打機都會安定好你附近所有設施
先可以達到勝利
你地臭閪蚑那賤蛆原本咁無民主,1911年同1949年又話要有

又要回到最初嘅起點
你地臭閪蚑那係賊
完全睇唔到香港會有喎幾時呀?
唔係你地臭閪蚑那恐嚇,二戰後香港普選咗啦臭閪蚑那賤蛆

又要講多次
你地臭閪蚑那係賊
慈禧太后醇親王:完全睇唔到你地臭閪蚑那賤蛆幾時有人權喎

重點:
你地臭閪蚑那係賊
望住大部份人嘅Passport
你就會知道香港係中國嘅
所以根本唔存在恐嚇
一國兩制 一個國家兩個制度
而家已經俾咗特首
你講嘢真係冇重點
我既選擇權同被選擇權唔存在
所以
你地臭閪蚑那係賊
重點:
你地臭閪蚑那係賊
北上=一塊上得枱面既遮醜布
原本就冇嘅嘢你都係諗住有
其實你淨係copy呢句好過
你個結論都幾跳脫
佢用2019年做reference 當100%
I.e. 2019: 100%遊客+100%香港人
咁佢2019年生意就無問題既

咁佢話:「北上消費人數未達2019年高峰,訪港旅客大減三成」,當住無移民潮先,即係:
2024: 70%遊客+ >100%香港人
然後生意就出撚晒事

咁你個結論竟然係多得香港人北上???

事實上就算香港人呢邊個數係比2019年少左,可能會係因為移民潮/消費降級都好,點都唔會係因為「多得香港人北上」la 下嗎, 人哋個數字都寫明北上唔夠2019年多啦
慈禧太后,醇親王同裕仁天皇copy返你地臭閪蚑那賤蛆原本無既人權點解要覺得有依句,你地臭閪蚑那賤蛆又唔覺得好既
重點:
你地臭閪蚑那係賊
其實你都係冇重點
只係好似小朋友發脾氣咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞