馮智政:北上人數未達2019年 小心認知作戰! 移民潮是「不能說」的原因

661 回覆
858 Like 28 Dislike
唔見得,記得當年有個係電視破口大罵話馮咩攬抄佢收成期,呢個先係先係佢哋真心話,其他屁話來
唔需要冇晒,只要少咗兩成遊客,之後每個人響香港洗少二成,已經好多零售要執笠。

最簡單既野
你哎呀老竇李家超邊個選架臭閪蚑那賤蛆
咪講係 2019. 45 月
重點
臭閪蚑那係賊
加拿大都唔少,重有人去緊
本屆由1,461名委員組成的選舉委員會選出行政長官。提名期為4月3日至16日,曾任保安局局長的李家超取得786張提名票,超過在任選委半數,為唯一取得足夠提名的參選人

你連咁簡單嘅嘢都唔知
又係阿馮生係另一條片有講人口結構改變。

中老年增加(輸入加本地人老化)
年青中堅減少(移民兼已因高才通舒緩少少)
小朋友減少(移民兼少子化)
你地臭閪蚑那打劫我地方,你地臭閪蚑那唔係係乜
邊個國家咪你主子囉
再之前都一堆上啦,喜茶果段時間仲有罵戰添,因為有一堆因為水貨客深受困擾嘅好不滿麻,就同北上玩班友互屌,喜茶係其中一個戰場
有幾多個人可以賺到?
200萬人有幾多個?
就當係警察公布50萬人遊行咁樣
救生艇救咗幾多? 而家仲有班人坐緊監
你係咪過去接佢哋同佢講多謝你哋,我哋先有機會離開香港?
其實國泰一直未恢復疫情前嘅運力,咁外國人要嚟香港就難咗㗎啦,即使佢地想嚟
係咪東方呀
香港係人都知係中國嘅地方
正常香港人個Passport都係有寫
你係咪認知障礙?
如果你有能力嘅,你就會直接打出嚟
就係因為你冇能力,所以剩係得個吹
呢個真
拿, 唔好講香港, 淨係講大陸, 管得咁嚴, 一樣有白紙運動, 仲要全國性嘅野黎. 人之所以係人, 就係有思想, 有思想就會有反抗. 你唔會改變到呢個事實, 亦所以話, 有無2019年最終都會係咁.

你唔洗將個責任擺係2019年, 因為外邊嘅制裁有無2019年都會係度, 23條立法亦一定會做, 呢個係特區本來一定要做嘅政治任務.

講多個古仔, 我老闆個老闆, 月入20萬+ 嘅水平嘅人黎. 高層嘅高層個d 大跨國企業. 佢自稱自己係藍營, 愛國人士. 佢叫係可以溝通到嘅籃營人士黎. 畢景受過高等教育同為居要職, 係真係做到野嘅人黎. 早幾年前佢已經話修例案單野係有問題, 政府處理有問題. 佢亦foresee 到未來香港係無左個edge. 佢當時係諗上海會代替香港, 而香港嘅收入同物價會跌落深圳水平. 不過現時見嘅係, 唔係上海, 而係singapore 頂上. 佢最終係送左仔女去外國讀書跟住退埋休.

結論係乜野? 哨為有知識嘅人都知, 有思想就會有反抗. 不論黃藍. 最重要係楂權個個識點樣疏道民怨. 由源頭落手. 你無處理到個源頭, 仲要避開左佢唔理, 自然崩盤係必然發生.
係人都知要有得揀政府先係自己既地方
你地臭閪蚑那賤蛆肯定有認知障礙
本身移民都走撚左幾十萬人
如果要計香港少左幾多生意
應該計出境+移民成條數
我就直接打
臭閪蚑那
點會開好多,捱到無執笠都叫好彩啦
開多左嗰啲兩餸飯仲有生意呀
深層原因,你懂的,不能說

除左2019,沒有其他
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞