買電視機 / 換電視機 集中討論區 (170)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
電視同眼距離大約 2.1米左右
預算萬幾左右

有咩好選擇
就算有優惠,個面價都已經高咗一截先啦
哩啲純聽歌嘅祇有2聲道
你要有真正支援Dolby Atmos 嘅耳機要專用嘅先得
SRS-NS7
LG 65" OLED TV B3 OLED65B3PCA 行貨
$131XX
1. 120hz 廣色域 WOLED PANEL, 對比度無限大, 極靚黑位, 可視角極好
2. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
6. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, G-SYNC, FREESYNC, HDMI 2.0x2
7. α7 GEN6 影像處理器
8. 光度高達750nits
9. 支援WOW ORCHESTRA同步發聲

Samsung 65S90C 行貨
$146XX
1. 144hz 超極廣色域 QD-OLED PANEL, 對比度無限大, 極靚黑位, 可視角極好
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統
4. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
5. Neural Quantum 4K 影像處理器
6. HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, FREESYNC
7. 有2.1聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共40W輸出
8. 支援Q-SYMPHONY
9. 光度高達1000nits
10. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
11. 防反光
同埋我唔係特登買嚟俾電視用㗎

係for平時出街用嘅

祇係喺屋企半夜打機 / 睇戲時唔會嘈到人咁解
請問筆直7k,55吋,主要loop電視新聞台同間唔中睇戲,會推薦邊部?行水貨都得

另外想問吓samsung同lg行自家系統,會唔會好難用(本身用sony)
Samsung 55QN85C 行貨
$68XX
1. 120hz 廣色域 IPS LCD PANEL, 對比度高(80000:1), 黑位相對黑, 可視角好
2. MINI-LED背光系統, 504個區域控制MINI-LED光暗, 改善黑位同對比度
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
6. NEO Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, FREESYNC
8. 有2.2.2聲道, 有OTS功能(物件追蹤定位發聲), 共60W輸出
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度高達1100nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
早個幾禮拜前係av 生命買落部 55 s90c
因為一路唔係香港,排到今日至送貨安裝

oled 真係睇到流淚

不過除左觀看距離
觀看高度都幾緊要

因為張梳化有啲老爺,淋淋地
坐响度有少少仰角
暫時唯有搵啲咕臣墊高啲黎坐
仰望易攰唔好

不過你搵到方法解決就OK

恭喜巴打進入新世界
8千幾9千抵玩

現在加價了
確係好抵,
全靠呢度巴打報料至買到好野
Enjoy
之前放假無追post... 錯過時機
而家扣晒要8千尾 55 s90c
總算下定決心俾錢
Gogogo
之前最平做到幾多錢?
8千尾左1000-100未?
應該有啲贈品唔回收?
計晒啦 自己遲咗無計
唔到9字都心足啦
都係,差唔到幾多

早啲睇多兩套好戲,
心情都靚返晒
有無邊間鋪買Sony A80L 平d? 出面大鋪都係要食套餐
你唔想要贈品就一係細鋪,一係大鋪問佢可唔可以回收贈品
淨機,細舖
應該都係頭po 介紹既 hd...life?
屋企5月尾化貨 想買65吋電視 筆直2萬內 想問有冇咩推薦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞