買電視機 / 換電視機 集中討論區 (170)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
5年全保
最終都係用返原裝
因為係av 現場睇過,
左右幅度都夠闊,就無再諗nb

同大尺寸既nb, 無左單臂式個啲上下搖,可以調高低
唔知 清你講緊咩牌子,邊款
好難comment
Lg g3
Sofa 電視 2m 距離 18k 筆直又鍾情罪大d 電視
應該揀55" A95L 定 65" A80L 好
65A95L
儲錢
你個距離係真係視距2m,定係sofa椅背到電視?
老實講我覺得2m 55吋冇問題,想沉浸咪坐前少少
梳化到電視呀
視距我諗減20cm?
可能真係會揀55" A95L,因為現場睇哂兩部d 色真係鐘意A95L 多d
55A95L
兩老屋企電視壞咗,想$3000-$4000幫佢哋換42/43吋電視,請問有冇推介🙏🏼
Sony KD-43X80L 行貨
$42XX
1. 60hz 廣色域 IPS LCD PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光泛灰, 可視角好
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統
5. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.0x4, 支援4K60
8. 光度約370nits
而家用緊日本製Sony, 巳用左超過15年,其實一直想換電視,但係一直都冇問題,冇機會換。
原來如此
我都用緊日本製Sony, 步入第8年
聽sales 講嚟緊2024 Sony X90 系唔再係日本做。
改哂型號名

日本做只是組裝地
A95L 真係靚,只不過我因為使用習慣同電視擺位唔適合用OLED
啱啱喺電器舖
想買77” A95L
個sales sell G3
佢嗰度將兩個型號放埋一齊
話G3光啲靚啲
重要話g3係全市場最靚嘅電視
佢俾到我嘅discount 計返港紙
83” G3 $42000 -> $36000
77” A95L $42000 -> $37800

最後我揀咗信仰

[member]可能下次會買返部G3/G4
有另一間房 視距有三米 77吋都可能有啲細
同埋打機好似LG G閪會啱啲[member]
外國巴?
部43Q61C新買兩日就跌左落地爆mon4千幾蚊買係咪買過部好過整返
台灣巴?
G4 再光一截
睇官網圖, 唔覺可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞