買電視機 / 換電視機 集中討論區 (170)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
1. 設定>>一般>>智能模式設定>>智能模式 - 關
2. 設定>>圖像>>圖像模式>>電影MODE
3. 設定>>圖像>>專家設定>>重設圖像>>是
4. 設定>>圖像>>專家設定
• 亮度 - 按自己喜好
• 對比度 - 用預設數值
• 清晰度 - 用預設數值
• 色度 - 用預設數值
• 色調 (綠/紅) - 用預設數值
• 圖像清晰度設定 - 自動
• 模糊消減 - 7-8 (此選項將50/60FPS畫面插值到120FPS, 增加順暢感)
• 顫動消減 - 3-4 (此選項將24/30FPS畫面插值到120FPS, 減少抖動)
• LED 動態清晰 - 關
• 雜訊減少 - 關
• 局部調光 - 高
• 對比度增強器 - 關
• 色溫 - WARM2
• 伽瑪 - 2.2
冇位放後置通常就S517
不過如果你覺得Q700C好聽D都可以入
BOTH SAME GRADE
另外可以考慮下Q800C
Q700C 大條D, 理論上環繞效果好過S517丁屎咁多?
2690 Q700C 加後置抵啊, 兩隻後置唔要可以放, 應該幾值錢
再唔係試下去soundbar po睇下仲有冇巴打收
https://www.carousell.com.hk/p/%E6%94%B6-swa-9500s-1292553173/?t-id=lQChCBn5CZ_1712396320998&t
同埋可以去問下樂富avlife, 8號之前有優惠, 可能再平兩舊
或者如果你sure搵到人放對swa9500s
可以考慮下直接買q800c , 都可能仲係你budget之內
去SOUNDBAR區問下
準備流淚..想問巴打送果條LG SN4係咪可以直接賣得
你唔諗住另外買SOUNDBAR咪照用, 總好過電視喇叭
電視跟機得 reference guide 同 safety operations manual … 想搵本 manual 睇下唔同 setting 係點解點用咁難
咩機
想問Sony 如果同C3同級係唔係A90K
想買部43吋 主要Netflix Youtube 睇波 打PS5 係唔係都係A90K or C3 better? 因為見首頁Sony 保養好過LG好多
或者有冇第部性價比會高啲 怕我隻閪眼唔識欣賞
我真係完全Layman
YES
想平就C3
有信仰就SONY
正常, 細尺寸要比安裝費
之前聽一年,禮品照有
一年就算吧
X90L … 想睇下果 d display, 聲音 同駁 soundbar d setting
唔該曬巴打
收到你Thanks 巴打
最抵係唔係都係太古AVlife?
樂富 / 太古AVlife
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞