買電視機 / 換電視機 集中討論區 (170)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
好,我轉頭upload相比大家睇吓先,如果知大概原因就自己contact 佢哋問下有冇得整同幾錢,thank you so much
盛..澤叫係WHATSAPP佢
Whatsapp: https://wa.me/85265922428
盛..澤叫你WHATSAPP佢
Whatsapp: https://wa.me/85265922428
想問下今日問過乜價錢,包啲乜
Okay thank you 巴打,我問下佢哋先。如果要買個部再問一你意見
等你消息
you are welcome
最緊要幫到巴打
岩問咗,10780定980,總之用埋uny 優惠就減900。包1000now 券,sound bar 。

包now 呢下搞到老婆唔扑槌,佢一心超市禮券
LG C3唔係送$1500超市現金券咩
就係唔係
之前有師兄話送2000,又改咗?
我就係本來咁先去,點知佢話送now, 唔抵屌
我就係本來咁先去,點知佢話送now, 唔抵屌
我朋友去太古話送1500超市現金券.
原價10980
今日?
Yes
屌呀,我食完飯再問下先
啱啱去咗AV生命買咗S95C
恭喜巴打
三叔65q70 都無乜貨

Av生命 推我,話加$1500去到mjni LED的QNED86 都好抵,仲有話三叔OS係也少少,但LGremote 當mouse 用都好正

LG 65QNED81CRA 行貨 (10500,連2.1 soundbar)
1. 120hz 廣色域 IPS LCD PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光泛灰, 可視角好
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
6. 有HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, FREESYNC, HDMI 2.0x2
7. α7 GEN6 影像處理器
8. 光度約500nits

LG 65QNED86CRA 行貨 ($11980 連2.1 soundbar)
1. 120hz 廣色域 IPS LCD PANEL, 對比度高(80000:1), 黑位相對黑, 可視角好
2. MINI-LED背光系統, 約1000區域控制MINI-LED光暗, 改善黑位同對比度
3. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos
4. 有AirPlay 2, HomeKit
5. WEB OS系統
6. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
7. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, FREESYNC, HDMI 2.0x2
8. α7 Gen6 影像處理器
9. 2.2聲道, 共40W輸出
10. 光度高達800nits
10980如果送$2000超市,即係$8980... 水貨價買行貨咁癲
QNED86
開QNED 86 $12000,係唔係都好值得去馬?
定 學你果句,俾多$1500 ,13500去B3
兩者我選65B3

不過要睇你是否負擔到價錢
多謝回覆。

問左AV 生命,話 S90C 已經無貨了,下周出S90D。而LG C3係送最入門既sound bar FN4 請問有無Dolby Atmos?

另外有朋友4年前左右買左LG OLED, 用左2年之後左下右下兩角長期有撻色係度。想問係咪當年D OLED機全部都有呢個問題定剩靜係LG 先係咁?自己用開Samsung 好似覺得比較襟用。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞