買電視機 / 換電視機 集中討論區 (170)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
尋日開始LG減左500
不過冇聽過係now
1. SN4冇DOLBY ATMOS, 如果唔想要可以問SALES可唔可以回收減機價
2. S90D初出一定非常貴
3. 純粹唔好彩, 幾年前既OLED PANEL基本上全部都係LG生產, 就算SONY, PANASONIC都係用佢既PANEL
4. 如果你怕PANEL有事, 可以考慮G3, 有5年PANEL保養
用左2年之後左下右下兩角長期有撻色係度
唔CALL LG保養? LG最少都3年保, 正常可以安排換PANEL
如果想要DOLBY ATMOS SOUNDBAR, 最平建議三星Q700C
電視壞唔壞好多時都係睇彩數, 使用環境同習慣
1. 問左 av 生命話唔可回收,亦唔可以加錢upgrade..
2. 係啊,但而家買S90C 係咪好多鋪頭都無貨
3. Samsung panel 會唔會好D 少D 問題?
4. 但你置頂post 話LG 售後服裝最差,Samsung 有幾年保養?
佢話已經過左保養,咁應該係用左3年先出現呢個問題,唔係2年。。
LG 售後服務最差 係之前其他巴打講, 只是相對差D
Samsung一般3年保養, 某D型號3+1年保養
PANEL問題好多時都係睇彩數同使用環境
65G3有SC9S SOUNDBAR送, 有DOLBY ATMOS
如果巴打唔諗住買SOUNDBAR, 可以照用SN4, 或者自己賣左佢
對唔係住,原來係g3做緊送1000蚊now加sound bar. C3係送1500超市
多謝回覆,可以係邊度賣?大概收幾錢?
Carousell

DCfever
如果唔想煩贈品,就去細鋪例如HDLIFE買淨機
500左右
嚟緊屋企6月尾入伙
打算廳一部65寸+房一部43/50寸
爬過文見巴打推65寸都係Samsung 65S90C同LG 65" OLED TV B3 OLED65B3PCA
想問吓平時多數放工著部電視睇viu/新聞台 好似用非oled好啲?
同埋post頭有人問過遲吓出新款 最好買定留貨 想問吓而家去邊度買會平啲?
最後想問埋有無得加長保養 因為so far舊居每次都係一過保養年內即壞...
1. 6月全牌子轉款, 天價新款出場
2. 65S90C AVLIFE冇哂
3. 大鋪先可以留貨, 例如AVLIFE, 比較平
4. SONY同PANASONIC先可以比錢續保
放工著部電視睇viu/新聞台---->日日播新聞台幾小時??
電視壞唔壞好多時睇彩數, 使用環境同習慣
電器野怕熱怕太濕怕太乾
最好講埋BUDGET
我不會死推固定型號同牌子

只會根本需求同budget同使用喜好選擇合適機款
預9-11k左右買部廳65寸
4-5k買房果部
多數新聞台3個鐘 加2個鐘睇劇咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞