買電視機 / 換電視機 集中討論區 (170)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
比x80L弱是正常
但佢55吋 $5000, 70吋$7000,又幾吸引

SHARP 4T-C55FK1X 行貨
$47XX
1. 60hz VA LCD PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos
3. GOOGLE TV系統
4. eARC, 可駁SOUNDBAR
5. HDMI 2.0x4, 支援4K60
6. X5 Revelation Processor 影像處理器
7. 光度約300nits

SHARP 4T-C70DK1X 行貨
$73XX
1. 60hz VA LCD PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. ANDROID TV系統
3. eARC, 可駁SOUNDBAR
4. HDMI 2.0x4, 支援4K60
5. X4 Revelation Processor 影像處理器
6. 光度約300nits
7. 日本PANEL
最大缺點冇廣色域
想問samsung 65 寸

qn85c 同 q70c 邊部好D 差唔多價錢

平時多睇戲 睇片 少打機 邊部會清D
qn85c
借串出po

賣 NB F-350 掛架,
啱40-50", max load 16kg
用左3年,所有配件齊

詳情請睇官網
http://www.nbwallmounts.com/index.php?route=product/product&product_id=563

有意請pm
想幫屋企換部smart TV
對上一部係Sony 6-7年前
係百老滙睇款見到 SonyX85K 50” 同 LG OLED A3 48”差唔多價錢(price.com睇到再平啲)
係七千左右價位同50”內點選擇好
平時小買電器 但買電視應該都係買Sony?
大家比啲意見我好嘛
定係應該狠心啲一換換部好嘅
例如Sony A90K
贊成,如果仲有貨
A3 不太夠光
HDR 睇得唔夠盡興

X85K 不是oled 不同級數
有朋友中過3叔招,不斷叫佢換底版
而家3叔仲係唔係咁成日壞?

仲有佢個OS不是google tv,會唔會無app用?
可能要安裝番個china app 俾老媽…….
如果LG C3同A90K比呢?屋企兩老鍾意睇Netflix 果啲上網睇啲人話LG remote user friendly 啲 佢地平時睇開平板 宜家隻眼唔多好
兩隻都ok
睇你信仰同價錢分別
我零概念
15 16
C3 新啲囉

A90K 係C2 年代

等下連C4 都嚟緊
fk1x dk1x都支援廣色域
香港官網都唔齊,睇台灣準d
48c3都係8000多少少
A3 OLED之恥,x85k車尾都追唔上
可以
用緊wh 1000xm3 / wf 1000xm5 冇問題 👍🏻
C3性價比高
a90k 比多2000蚊靚得少少
不過我覺得Google tv系統好用
裝大陸app就Sony
我話買部小米俾佢,佢又唔like 😂
所以而家咪諗Sony 定 Sharp
Sony系統會行得比較快
咁做孝子….
X85L 貴 X80L $1000 (55吋)
值唔值呢
https://tw.sharp/products/4t-c55fk1x?v=1735

Ultra Clarity Display=廣色域?
二千蚊左右 想買43電視
會推介
小米a pro 定Tcl p745 定係創維啲機呀🤣
For係房睇下盒子睇下youtube 唔打機🤣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞