[International break survived]巴塞隆拿球迷討論區(522)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
暫時黎講算係,但都要再睇多2年同埋下手點樣培育佢地,佢地啲缺點開始浮面,經過一年,其他球隊都睇穿,唔改就冇得玩
佢地係由管理層開始結構性有問題,唔係比球員佢地就搞掂,反而想佢地個前總監Marc Overmars可唔可以過黎,買人睇人好有料,可惜衰性騷擾
去阿積士好ON9 喎
就算打番起都唔會令個CV好靚
去英超中遊歷練下都好丫
暫時睇係
不過青訓呢啲真係至少要勁2-3季企穩正選先可以叫勁
以往都大把曇花一現勁得一季之後就無以為繼, 始終喺一隊企唔穩

Thiago細佬Rafinha
dos Santos兄弟
巴查
alena
Munir
sandro
bojan
甚至果堆翼咩tello, 昆卡..............
雖然多數人話fermin lopez上限唔高
不過我都覺得佢呢啲先實用
穩步上升的話都可以做一個好有用嘅squad rotation player
以我地內戰傳統來講
講錯嘢會有人即刻屌
真係
純粹見佢小學生咁想笑下佢
通常呢啲人係咁負評係想睇人氣急敗壞 但係我地直接笑柒佢弱智
你成日得罪人
gavi我覺得有機 嗰陣拉影以外有個位係ag alena dso vidal 保連奴 性病 呢啲輪住打咗輪 gavi有機會爭得贏
a4如果係後期utt lenglet 華美倫呢幾件傷多過踢嗰陣都有可能有得出
fermin a4應該難啲 fermin似唔夠天賦被人咁快call跟一隊 yamal唔會爭得贏美隊/當年fati
係都唔錯 比沙蛇慢慢練下級 荷甲佢level應該夠做 可以玩下青訓試下唔同戰術
如果美斯係度,見到gavi咁既踢法應該開聲屌左佢10世依家呢班新仔係場上冇人屌,其實唔知係好事定壞事
我個人偏見覺得中遊班未必同豪門同level
可能近幾年見過太多失敗例子
potter galtier 坦克(?) 我地之前華爺爺 setien koeman 甚至沙蛇本人都算半個例子
教中遊班個視野同豪門唔同
當然咁你話荷甲豪門同英超中遊係咪差好遠又唔係嘅其實 不過睇你點define英超中遊 感覺中遊fit嗰幾隊唔會換 屎嗰幾隊去執屎佢未必夠班 不如比佢玩下easy mode 先
sorry lo
netflix上左鏝條紀錄片
真係睇得出光頭佬帶隊果種魅力
果然都係得佢同高普係top tier領隊
幾時回家
去荷甲再成功咪坦克咁
真心唔覺得啲EXP有咩用

去英超至少競爭大
啲EXP真係有用
同埋沙蛇又未必大家想像中咁屎
喺巴塞嘅壓力我相信對佢嚟講係窒息嘅
去任何其他隊佢嘅表現會好唔少
至於邊隊英超會換領隊就唔駛幫沙維諗埋啦
每季都唔少隊會換啦
得閒放佢同Gavi fdj打三中場 條中場靚仔到j出血
之前gavi同lopez同場好撚癲 兩個痴線佬狂跑
unpopular opinion
其實我覺得坦狗教得ok (前提係完全抽離佢買人on9+用人唯親)
佢發佈會逆轉 話要踢進攻足球但防反龜縮 話咩new era 歐聯第四出局 大把嘢都on9
但佢柒下柒下都英超第六 你話係咪好勁就一定唔係 但我又未覺得去到真係好屎 今季英超頭三隊49000一定追唔到 atv 熱刺開季嗰陣搶好多分一度榜首最近先柒

當然咁冇得分開來睇 一個教練除咗執教能力 眼光 買人都好重要 佢買人係柒 係on9 加埋睇一定弱智 洗成億幾買埋啲垃圾返來 mm 出唔到場 娜娜就一直派膠 借光頭佬返來似我地光頭佬咁
但係你話純執教能力 係咪真係好差 我又覺得未必
不過咁都係咁講 我一開頭都有講 覺得中遊班教豪門差係我個人偏見
真係有英超中遊班咁肯定係好事來
佢既跑動同入涉令隊波生好多, pedri同fdj有樣唔好就係無gavi同fermin個種衝擊力, 變左前一排pedri, fdj, 根叔同時上中前場都係得個猜字, 節奏拉得太慢, lewy同rap前場坐監咁款大
E家捨棄咗中場不必要嘅控傳, 多左cubrasi後場組織同天神專注防守, 反而解放咗rap同yamal, 比多左空間佢地發揮
更多係得5到機會/無諗過發掘, todibo, 9保以前都係巴塞青訓, 依家一樣踢出身價
淘寶個陣好raw 無咩腦但身體天份好高
拎咗西甲仲去荷甲練級
仲要應該夠做
法耶唔知留唔留得住, 練得起可以賣左I馬
咁唔係點 拎西甲大曬咩 當年爺爺差啲三冠 佢係教得柒default陣公式換人又咪俾人屌到上天花板

xavi ball踢得好嗰陣好睇又有觀賞性 但係踢幾場好波你地就唔記得曬上半季成日柒住失冇戰術咁 今年歐聯輸google隊踢隊波圖都禁曬平安鐘 早兩年歐聯出局淨係贏到google隊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞