2024年春季日劇討論(1)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
套unmet d演員顏值好低
唔知點解連吉瀨美智子都可以拍到咁唔靚
火10
攬到好緊
睇到紅都面埋
杉咲花好似素顏
仲要有岡山天音
生田繪梨花都好殘
生田繪梨花都好殘

當全部日劇都玩磨皮,佢夠膽close up映女主d毛孔同雀斑
unmet係暫時本季最佳
川口春奈都係VTR出題啫
無唱K
今個星期バナナサンド、夜会、LOVE IT!都見到佢
覺得佢同愛麗絲係綜藝最投入嘅演員
但係呢套幾好睇
我情願劇情好多過拍到靚一靚但劇情暴走
agger
第二係antihero
芽郁靚
但啲劇情搞唔掂

Between 有幾多個夠膽好似杉咲花素顏
吉瀨擺明要整個女王 style 畀佢
個妝做大戲咁
唔係素顏掛冇厚粉啫
後製又冇落filter
點解成日有背景設定個角色每朝瞓醒就重新失憶一次
係咪真係有啲咁嘅病㗎
其實我鍾意咁樣多啲,而家倚賴自然光同室內嘅光演員睇落自然好多
講真又唔係拍戀愛劇,Filter使乜開到咁足
我都有諗吉瀨美智子到底係咪特登化妝化到咁
unmet

我覺得拍得幾有質感 件事幾啱數
同埋幾鍾意啲靜哂嘅留白位
因為套漫畫嘅護士長真係咁嘅妝容
佢哋外表都好跟原著
杉咲花d雀班都係跟漫畫?
係咪畫上去
9波打
又係失憶今季有幾多套失憶?
滅相もない

ummmm….原來係咁樣一個人一集…係咪因為d錢去晒整個洞既CG…搞到佢地個生平變左做中學生舞台劇咁…我睇到好唔投入….睇黎真係會出電影…電影似講入左個洞度會點
大家對粉底嘅coverage太有信心唔係隻隻粉底都厚到遮到晒雀斑,有啲要另外遮瑕,目測杉咲花有粉底畫眉眼影夾眼睫毛highlight bronzer唇膏,不過唔排除佢天生麗質
BTW呢套個人今季暫定最佳推薦開嚟睇
拍攝用心手法多變,節奏流暢廢話少,劇情現實唔當觀眾白痴得嚟又充滿希望同溫情,留白充足甚至有啲餘韻昇華主題,演員靚仔靚女其實都幾多,表現都唔錯
至於化妝好明顯係根據角色性格特點有唔同風格,女主角朝朝睇完日記仲得閒化濃妝咩幾夾套劇平實嘅風格,個人認為唔係缺點
約束
肯定唔關不破滅事
但女主失憶好難搞
唔知做乜撚野,睇左到話劇就棄
一路睇一路諗係咪舞台劇咁拍會慳錢啲話哂深夜劇
同埋一影個窿好似睇特攝咁
唔會係慳錢啦 我幾中意呢個舞台劇效果
unmet
最重要係
佢加嘅懸疑位都算克制
即係我預視到佢唔會一個屈尾十話井浦新先係車到佢失憶嘅真兇之類
如果keep住咁溫情嘅話睇得過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞