2024年春季日劇討論(1)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
???
呢兩個有傳過一齊?
唔止一套
大陸仔網全部好慢 睇新劇睇到好唔爽
冇㩒開睇,係咪嗰啲YouTube AI味濃嘅content farm片
日本娛樂新聞可信度個人感覺係:
大型媒體正經新聞>經過傳媒fact check嘅個人/公司聲明>個人/公司聲明>圖文並茂嘅八卦雜誌/小報>圖文不符或者冇圖嘅八卦雜誌/小報>Twitter啲啊豬啊狗都可以投稿嘅爆料account>週刊實話>YouTube片
新劇消息另計小報消息都幾準,但係要無視篇文其他內容
單機討論My Strawberry Film
真係好悶,全員主要靠氣氛、眼神同弦外之音溝通,套劇真係好靜
前面7集嘅內容已經被簡介cover晒,大結局忽然大爆發解晒全部嘢,前面明明都冇乜舖墊,異性戀摧毀愛情嘅故事
https://twitter.com/oricon/status/1777185566767165538
Number_i跟88rising上Coachella
今次真係闖美BTW唔知點解硬係覺得88rising有啲怪,冇乜底線有錢就賺咁,唔啱創作歌手但係啱晒偶像團體
月九冇芽郁我都真係睇唔落去
大河劇

如果大佬比佢知道以後比三弟用佢起個新例玩L死佢個仔嘅話,今集要雙后個到仲敢唔敢玩到咁串?
係咪拍過晨間劇做夫妻就當佢地拍緊拖
如果兩個拍拖就好啦
好襯咁
美波唔好同個Youtuber一齊啦
佢哋之前幫雜誌拍片個陣襯到
應該係啦 不過黑島同冰魚真係一齊左
黑島嗰pair睇落勁伏
晨間劇算唔算爛桃花磁石
套劇本身都伏
係東出份人太柒先會令人覺得晨間劇係爛桃花磁石
唔搵個男扮女點拍素描嗰段
龍二個人設本身就夢幻到不得了,邊個演都死
美波似鍾意mk仔
美波呢d強勢mk格…
龍二真係靚到好似女咁
當日離團退社話要闖世界唔通係真理由
定順水推舟即管試吓

同埋netflix而家咁多自家日劇
幾時去拍吓劇
好想睇
錦戶亮都有劇上,就算電視台既劇應該都唔會等好耐掛
不過老老實實上Coachella呢啲主流pop音樂節都係做畀亞洲fans睇,呢班聽大路嘢嘅鬼佬根本WFC
上次Blackpink headline結果係啲美國人喺Twitter討論嗰年係咪冇搞到Coachella,點解冇聽講有人去
佐野

計埋美波就真係轉食王思聰口水尾
結衣同阿源都戲假情真

美波紅白聽早晨劇首歌咪感動到喊到濕哂,可能真係
劇中都係狗男女一對可憐(好彩?)飯豐被飛
宜家電視台都唔駛咁顧忌J家囉
上星期金スマ播関8舊影像都無遮錦戶亮
一直覺得闖世界係其中一個退社主因
仲有講咗好多年嘅團內不和 被阿姨打壓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞