2024年春季日劇討論(1)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
呃肝嗰套呢?
唔多似
點止你話佢同tbs感謝祭女主持同齡我都信
四個人入面得矢本悠馬似大學生
revenge好老土呀yup撚過tbb拍爛哂嗰D爭產爭權劇
嬲個阿爸掛住權力唔理其他野既兒子
有個老女人想爭位但自己個仔好廢柴
記住細細個葬禮畀個老女人推跌阿媽幅遺照
條女鬧交問點解仲唔見家長,一家人要互相扶持,赤楚就回細細個就見到個個親戚都係屎忽鬼
葬禮致詞個老女人講講下話請大家支持我做理事長,之後赤楚就抓爛塊面咆哮鬧人
阿爸死咗之後先發現原來個阿爸好好既
非常老土既台詞同故事素材
又有D勘茶勘到瀉都繼續勘嚟表達嬲,秘書無表情托住塊布畀個老野lur車厘子核呢D奇怪既演出
配埋赤楚平時嗰D成日揦埋口面好表面既戲

真係幾難頂下
睇完comment去第一頁睇吓
原來富士台出品
即刻明哂
super rich伏到嬲,呢套唔覺得嬲但覺得好尷尬
仲諗住有芳根會全力支持
不過應該都會含淚開黎睇
澀谷君接放學第2集
劇情咪又係嗰啲,唔擋了套劇田邊桃子幾出戲份多,搞笑認真社畜都carry到
睇簡介都知係老土劇,有中意嘅演員咪睇下囉
你地班芳根粉次次都要含淚
不要再說了
對上果套抄襲
公道講句今時今日做邊個演員fans都經常要含淚
搞唔掂京本扮演天真(弱智) 重要搵乙葉做老母
上一集dribbling人哋個頭都有少少好笑,今集扮開朗睇到成個人打冷震男二陰謀都好低能點解當紅演員咁撚得閒可以陪人哋接啊妹放學
Revenge

我冇帶腦睇所以覺得未至於咁shit 但暫時想觀望下先
唔係赤楚睇到老豆嘅新聞開始發現老豆係好咩 加上又唔gur佢哋想上位多過救人 個auntie係老母死個陣推開佢話人阻住晒 所以佢先會係葬禮先對住auntie咆哮
不過赤楚臨grad先嚟quit又真係浪費左 
話說赤楚比人迷暈左都冇人擔心佢做咩唔見咗 去咗邊 係咪出咗事啊 大癲
之後最期待一定係芳根派帽比赤楚
小芝fans都係
係呀,但係佢想再同阿爸講野嗰陣已經畀人殺咗
呢個當然,但個爆發點係佢致詞講講下話我勉為其難為咗幫赤楚阿爸,我就幫手繼承間醫院啦之類咁
希望係真派帽唔係誤會
咪屈 你嗰邊含姐 我呢邊無含喎
唉衰嘢唔好提……
Oh handsome 2
估唔到二女配藤原龍也…我本身以為自己認錯….頭40分鐘我覺得都幾悶…好似無咩重心…但臨尾個remote conference…老豆講個番話….即刻串連到成集…好波
有冇great gift包膠 忙到冇時間開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞