2024年春季日劇討論(1)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike

公道講句佢哋幾旺後輩
但真係好撚影響心情 我唔飯sz都嬲9咗
寫定先我覺得原嘉孝會去audition
過唔過到一回事 但覺得佢會去試
後面係咪都係咁找錯處模式?

見到網上啲cap圖
已經嚇到仆街
twitter search劇名?我都唔想睇套野,d人半個都唔識嘅
睇完twitter d片,更加唔知發生乜事
基本就我無乜睇畫面中間
但主線(?)愛情線好悶
套野講咩全劇透

要睇埋開播前個十分鐘咁上下making片
就知導演同某啲演員職場欺凌個助導(佢有拎住個神秘符號野應該咀咒之類嘅野
之後配合套野開播前幾日話急停唔播啲twitter
應該係個個助導自殺死左咁上下(劇情)
之後因為佢啲咀咒就套野入面不停有鬼影有雪花有佢咀咒個符號之類
而套野本身主線就係女主遇番以前高中暗戀嘅男主
入左佢公司做佢部下但發現佢原來係個職場欺凌嘅人
唔知之後會點串埋兩單野
原來係咁
其實幾fun
,現實同劇情連埋一齊
不過套嘢除咗呢個gimmick之外唔太吸引
見到有人話Hulu版係正常普通愛情故事,冇account fact check唔到
💝KKTV 春季情報公開《奇巧計程車:RoOT》
💝全網首播!4/3起每週三更新!

《奇巧計程車》衍生漫畫「RoOT / Route of OddTaxi」真人化日劇
由《極度不妥!》#河合優實《逆轉交響樂團》#坂東龍汰 雙主演
共組偵探搭檔詮釋偵探事務所的玲奈與佐藤!
先來 KKTV 重溫動漫與電影版!複習奇巧計程車宇宙觀吧🚖

繼續有河合優實睇
d名真係改得好娘
BBC其實冇錯,喜多川可以搞到成個Sexy系列出嚟都冇畀人拉證明日本人真係對細路權益WFC
sana呢張影得幾似太鳳
原來佢地嘴好似
六花咁快有主演做
藍色時期真人版
啲造型想粉碎原作?
完全唔似樣

https://youtu.be/aIh4oJBTtMI?si=lrjAmUH5nGY3UE31

https://youtu.be/m5tER2kO3Ok?si=3DisN94zvz7nQH6C
救命
有一姐喺度
似山下美月+Candy
張相唔睇名根本睇唔出係邊個
咪搞神作啦…..
我睇文哉ig見到
唔知咩黎,
但個大字咁熟口面,再認真睇寫住blue period
我都仲係唔知佢扮緊邊個
跟再睇內文先知

呢套堅好睇
唔得喎
係咪偽娘呀
揾李光人都唔俾佢做偽娘
諗唔到文哉點演偽娘
第一眼的確有偽娘感覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞