2024年春季日劇討論(1)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
準備開Unmet同9 Border睇
已經開咗嗰啲冇咩特別想推薦
因為冇野睇,我喺度睇緊10年前d日劇
呢排Netflix上咗House,一路翻睇一路諗日劇係咪可以考慮引入writers' room成班人一齊寫
開咗第一集嚟講
得unmet同antihero叫搏得過
antihero可以睇下既
9border同山p套blue moment應該都正常
木村套believe見到上面個cast開一集嚟睇都唔會蝕底
石原(睇完2集少少想棄
今田(應該會睇落去,但只因想睇今田
revenge (會睇落去,全因芳根
強奪戀人(頭一集幾好睇會追落去

希望border會好睇 有川口同木南晴夏
https://www.instagram.com/p/C55vsDsyzPQ/?igsh=MTg1bjN6ZHdqem9iYw==
板垣瑞生終於出post 話前排入咗院 同埋會繼續做演員
https://twitter.com/machinami_ntv/status/1780703027436957766
NTV chur到預告出嚟了好多畫面都得一兩個演員
淨係病嘅話公司會即刻解約咁無情
border唔樂觀
唔會冇掛 都好重要下架喎
石原有咁差咩
我睇左兩集覺得幾好睇
為咗川口春奈同畑芽育,睇完預告片之後用沉重嘅心情含淚開
覺得唔差喎
不過石原啲男主角真係永遠同我審美觀嚴重不符有安藤政信完全唔需要考慮丁家仔
喺呢個post-Two Set Violin嘅時代,仲有冇人夠膽拍誇張演奏戲
感覺上好多劇情都係石原vo交代

冇啦啦男主又會識去大學撞番石原
仲開左生見愛瑠果套,都ok追得落
約束
都係嗰句,而家好多日劇驚死人睇唔明,全部嘢都要畫公仔畫出腸完全唔留白,搞到成個節奏氣氛斷晒呢套其他敍事問題唔重複講了
不過情節上又真係成日畀到大量資訊,令人想知道發生咩事某程度上同失戀朱古力一樣,劇情粗糙但係想知道跟住搞成點
revenge
畀人落藥麻醉醉5個月咁驚
究竟係真綠定假綠
個記者女同事咁幫赤楚,唔係之前番宣/event都有佢份既話,真係覺得佢今集都未完就會畀人隊死
點雪今季好似係咁含淚
點解*
帽事嘅赤楚 下個會更好
用部琴遮住對手無事嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞