友和YOHO on99 詐騙,已去信消委會!

496 回覆
1484 Like 34 Dislike
舊年去過友和門市買嘢,無乜特別,係咪online先係咁?
跟返 官方account 買野好d
但amazon 個search engine 好廢,成日search唔到想要既野
我都中過伏,好難退錢,永不再幫襯
不嬲垃圾
就係唔想晒時間呀麻

我早排買抽濕,豐澤網上撳,幾日後師傅送上門,仲係用AE俾錢
真係穩陣好多(希望以後都係咁)
都話,同一招水晒700萬人
都可以唔收皮
大家集體聲討佢
買完任何野,搵到市面平過你買,AE送返差價俾你

不過呢招未用過
笑死咁都可以屈打手
咁唯有咁講啦 sell hk 深藍都用 抵你死啦 出街買部空氣清新機容咩易
依間野送貨極垃圾
永遠都搵唔到送貨條友
因為佢地外判左出去做
有次有條女係Office 打黎,我仰咁打返個個電話催先有
錢就拎咗你先
陰質囉
消委會唔該跟進!!

肯定發生過好多次
友和好好多, 屌佢老母呢間痴撚線
真係頂佢個肺,多幾日又濕過,都唔知而家去其他平台order趕唔趕得切
你企商家角度咪常識
你企消費者角度咪應該要收囉

多一年保養,我揀AE用好正常

你提供得,即係你公司大d 穩陣d 可靠d 好簡單,brand image 都計埋

boardway 今時今日都唔收AE就注定差過豐澤
因為好多香港人d耐性好高,比人呃下延期又信左,延下延下又無所謂。
抵L死
友和個客服正一垃圾 果時買部洗衣機又話咩包安裝 我WHATSAPP佢個客服 一日都覆唔到一句 咁點約期呀 唔洗洗衫呀 後尾過左2日我自己頂唔順上洗衣機官網比100蚊約師父上黎

依次之後我永世唔係友和買野
同ikea 一樣啦,外判咗出去

係咪又係咩海迅?
早幾日係呢間買左幾樣野,到貨時間唔同,無得夾埋一齊送,遲有貨果部抽濕機佢話單價唔夠送貨,屌,搞到要去油麻地搬返黎,差啲要出買啞鈴潮文抽濕機版
最中意轉嫁啲成本落消費者到就真
買左隻smart watch , connect 不到去電話,於是sd mail問佢點解唔可以打電話既,將說明書冇寫呀,我咪問佢攞,佢話問返果間代理,大佬俾埋個聯絡方法我都得卦,一個波射左出去就完了?到最後我是問台灣代理,甚至我都有問馬來西亞(hotline是24hr), 人地幾易搵呀,垃圾🗑️
傻hi買藍店俾人呃正常啦
聽過人講話間野要睇佢有無現貨響到
無現貨果D係你落單先幫你訂

買過幾次都無問題 , 不過係門市拎
係你想要用果個渠道問題
唔係商家問題
你諗清楚左先

用開渣打滙豐 香港九成九商戶都收
唔通我又怪的士佬唔收卡咩
AE收得特別高 我唔係天龍人未感受ae 卡有咩好啦

建議你可以打上去傳說中無所不能嘅ae 客服
反映返你個意見
投訴百老匯
一樣經歷 永遠搵唔到人 我一定唔會再買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞