友和YOHO on99 詐騙,已去信消委會!

496 回覆
1484 Like 34 Dislike
built in pro 叫你揀個期都係9up
佢d 貨期遲就可以, 早到左鋪頭就會不停催你去拎貨, 咩幾多人內唔去拎又要有附加費又乜又盛

點解呢間野d 貨期咁唔準, 最主要係佢好多唔係現貨的都係收到order (即係收左你錢)先再同代理訂貨
換轉你係代理, 有間咁ge 野逐少逐少訂都唔會hold 貨俾你啦
倒頭來件貨又遲, 個客錢就俾左, 呢間野就照坐係度左手交右手,
損失的都係個客
聽間野
呢間嘢你問佢會同你講有貨 最快一個禮拜
一個禮拜之後就變成係咁拖 拖到冇得再拖咁上下就會賴落運輸公司度 話件貨已經送咗去運輸公司 之後繼續拖
好多本土,土生土長香港人開既公司,都打本土旗號,又sale情懷,查實全部唔熟唔食,專坤香港人
同yoho 都係同一銷售手法。唔知係倉無存貨定根本無倉? 大多都係收單先同同行拎貨。 但無貨又唔update 網站。呢樣最柒。
唔好鳩噏
香港電子brand好多野個form-factor 都同大陸貨差唔多。 一係oem 一係買人module 改殼。 最差見過某p 字頭brand 用solvent抹走大陸brand 印過就當自己
網站根本無check供應商有無貨,落單先人手處理
要推,真係要俾多d人知

不過好多港豬都照買
豐澤做到。 可能系統同供應商link up? 或者人手update?
e 字頭某香港brand
誠哥間舖至少你屌尻佢
佢會聽你屌,呢間嘢都出過好多單
怕就幫襯誠哥/老百/Aeon
冇可能用人手update啦.
9萬幾樣product, 人手update效率又低,又會出錯。
一陣改個價錢set左做$1 俾你班友瘋狂落單都唔知出唔出貨好
豐澤係直頭係代理搶貨返黎,未駛代理開口已經入定三四球俾代理,焗代理盡快俾貨佢。
所以都係睇間公司著唔著重CS,公司唔比資源咁你打份工仲點解同你緊張
make sense. 可能開放自家系統比品牌 / 拆家自己入?
我估, 豐澤直接問品牌 / 代理拎貨?
其他就經中間人。。拆家之類?
所以網站條數先準
弱智仔當道呀
土炮到暈。 有系統, 但無system
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞