友和YOHO on99 詐騙,已去信消委會!

496 回覆
1484 Like 34 Dislike
連個網個framework都直接用返屈臣氏官網
有d 鋪,係全部同一部機wo
five guys 就係例子
呢間野真係永不錄用
昆水呃錢
仲生存到係香港人悲劇
好住咁多客既錢做定期都賺一筆
Built in pro 試過4-5 次都好準時
可能要睇下買咩

友和我都試過遲
不過都叫有交帶
都係睇彩數
打手post 味濃
就算同一部機都係逐個功能收費
VISA/MASTER/EPS/AE就算同一部機都係分開4條數同收商戶手續費
可能商戶用果間銀行無提供/收好貴(D機其實係屬於銀行)
不過主要其實都係睇用ae既人主要係邊到消費
大型電器鋪如果要用可能要計埋係咪全部分店都要有
如果某D區分無咩人用就白交錢
豐澤特登起個壇去打網購市場
基本上冇得輸
早期仲出信比supplier
叫佢哋認elecboy啲單做保養
兩間公司出盡全公司同事account
呢度D弱智連登網民就係專俾割嘅韮菜梗係正評D唔合理嘅野
有車咩所謂
你人問題,我買左咁多次都無事
我上次買空機清新機兩日就到 送貨個人打嚟話自己係豐澤
我買過咁多次都冇問題
初創企業黃店
依間野邊有倉,你落完單,佢再同代理落單,代理送埋貨嫁咋
佢做中間人抽水嫁咋,同買樓揾工揾補習一樣,佢只不過係搞個網頁,開個cs整幾間實體鋪比大家睇
友和有倉,不過唔係全部產品有存,一向都係用落單先訂貨方式出,好多公司都係咁,但就好睇間野處理手法,友和出左名都係拖,網頁緊係有幾多野就上晒架

豐澤其實都係,只不過人地存既貨再多啲,咁咪有貨出,大型電器一樣好多無,冷門貴價野都係一樣back order(有啲根本香港代理都無貨)
YOHO真係好差,平過出面係有原因

試過買個雪櫃,搵個外判送貨送黎,仲撞凹左我部機,部野用落仲要有暗病最後要CALL代理維修

自此唔會再幫襯依啲鬼店
之前以為係不知明網店 唔敢買 而家有d信心
中過友和伏 ptsd
之前試過買samsung電視,又係不斷delay左三個月但係唔急用所以照等,不過仲買過其他嘢,都正常無事多數大型電器先要等,小型產品會有現貨
正常小電搵咩代理換,風扇抽濕機暖風機呢啲,一買係壞唔著直接拎返鋪一換一啦,個sales都係照換俾你,反正都冇蝕照報doa
電話嗰啲都係,買時開盒有壞直接嗌佢開部新啦
Ching係訂貨定係佢話有現貨先落order?不過送俾你喺度拖度
係YOHO Town定咩
Google下都知黑店啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞