友和YOHO on99 詐騙,已去信消委會!

496 回覆
1484 Like 34 Dislike
你奶野咋
我冇奶喎
網上用電器幫啦
友和如果你真係唸唔開要買 就一定要買現貨
凡係冇現貨你就可以放棄了
樓主你打呢編野 同我既經歷係一模一樣! 我仲要係夏天買冷氣 , 拖撚左我個半月 , 最後去佢門市搵到個sales , 佢幫我用電腦即刻取消左原先張單 , 幫我check 機邊部有貨, 即刻開過張新單 , 兩個星期內送貨裝埋 . sales 講左一句,門市我地跟冇問題,網上跟你個d 連你買緊d 咩都唔知。

網上個d每日只會覆你一句wts,之後你問既所有問題,到第二日先抽其中一題回應你,嬲撚到仆街

乜用AE 有多一年保養架咩
友和同BIP 我都幫襯過,去門市實體面對面落單傾好幾時送貨同其他細節,都無問題發生。
唔明點解個個話佢地黑店
嗰陣online CS chat 唔駛咁麻煩,
我狂chur問點解要咁耐又不斷延期,
佢話係日本無貨,每次返貨好少,
所以要跟訂貨嘅順序派貨,
我真係屌出聲,我理你返幾多貨,
貨你賣嗰陣係幾日有貨,
錢我比足,咪隔幾日就嘈一次,
嘈完過多一個星期就有貨比我,
真心累
太睇小呢間野既陰濕程度
豐澤旗下嘅
亞馬遜都可以伏我同意
但最少退款方面有保障

我上英國amazon多數買返官方account嘅嘢,運去香港計埋運費都平過代理
我去買過一次抽濕機
現場有貨先俾錢
咁樣最穩陣
因為都早兩年嘅事
而家冇電話?可能記錯左
下?豐澤?
3月頭訂左部抽濕機, 改到最快3月尾先話有貨,岩岩睇到呢個POST,果斷CUT單退款, 去其他地方訂好過
爛鳩AE Explorer都有
第2年壞左Claim返維修費
呢間之前想買吸塵機定吸濕機都睇過
打完個名後面即刻有黑店即刻縮唔敢買
其實依家呢d 網上鋪好多都係咁
好多貨都無現貨係手, 有人落order 先問supplier 拎
Supplier 都無先走去訂
唔收AE 先係常識
鬼叫佢收得貴 唔鍾意咪比商戶charge返你
平時買手錶比信用卡都係要收返手續費架啦
最慘有冇現貨都唔知,網頁show有現貨,去到都係乜撚都無
電器幫ElecBoy
屈臣氏集團旗下全新零售品牌
大型野就真係未試過係佢到買
通常買開小型野, 會講邊個分店有貨
sale講到自己門市係無問題,係網站department問題,
屌佢啦,咪即係你公司問題
係度黑面白面
你間公司垃撚圾呀
有呀,自己睇ae個網
(over 3年唔計)
無得第4年有,好似,自己睇T&C
即係呃呃氹氹囉
賤種賤格囉
要報海關
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞