友和YOHO on99 詐騙,已去信消委會!

496 回覆
1484 Like 34 Dislike
我依家有野想買,我唔會比錢呀,我同佢講有貨先比錢
明知最後退錢都水人買
佢地個business model實質就係收左你錢先再訂貨,咁做可以減低storage cost & 賣唔出既risk,同埋唔駛咁高cash liquidity都可以做大公司個規模

呢個model本身無問題既,理論上公司lower左個cost可以賣返平d,買家都有benefit

而問題係佢地話有"現貨" or 俾你揀邊日部貨,而實情根本唔係咁,件事就好撚誤導

好多人知道你唔係短時間內有貨,會寧願俾貴少少去第度買
中原掂唔掂?之前試過網上買小電器幾平,不過送貨有啲耐。
聽個fd講, 佢買部洗衣機前whatsapp問有冇貨
答佢話個倉得返1部, 問佢要唔要hold貨
咁都hold咗, 諗住實冇死

結果雖然就準時送到
但其實都係官方代理直接送貨
咁到底間公司所謂既倉係邊度黎呢
呢間嘢出晒名,冇現貨唔好買
係豐澤
我試過豐澤同電氣幫買野同一日送,係同一個人送貨比我,一次送哂上黎
睇嚟YOHO真係好垃圾喎
岩岩買左...
可以cut單既?
將貨就價啦 要平係咁
電話都沒 女老闆 聽下意見啦 仲做唔做生意架 門市又沒 咩撚都沒 都cls既
買過Apple野
網係寫行貨
但reg Apple care少左幾個月
實惠,一撚樣,有過之而無不及
咁大間公司,電話都冇個,可想而知有幾伏
大型電器我從來都唔會貪平上網買
我check返單,原來都買過6次
最貴嗰次買lockly門鎖連安裝
不過其他都係幾百至千幾嘅電器
好彩無中伏

買大型電器都係搵百老匯豐澤或者有朋友真係幫襯過嘅電器舖
Built in pro 等左兩個月冇貨,係錢都唔退,要你補錢換貨

真心 CLS

之後我直接同信用卡公司 dispute 先拎得返啲錢
買過三次冇事
真係睇彩數
唔關樓主事
師兄井多少少係邊張卡
正解,幾年前春天友和買抽濕機,等左半個月先送
而加幫襯電器幫,輕鬆準時
呢間隨便google下都出哂名黑
自己申請
佢地好多都無現貨
你比完錢佢先去代理幫你落單

佢地都唔知幾時有貨

可能因為咁,所以佢地有d 野係平少少

但我真係唔想幫襯呢d
呢間野只可以買現場現貨 一律要訂送貨等 都會含撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞