友和YOHO on99 詐騙,已去信消委會!

496 回覆
1484 Like 34 Dislike
友和好好多 買過幾次都好正常
我信佢係偶爾貨有問題處理得唔好
慳人手唔做客服
BIP係世界級誇張痴線 收唔到都完全唔想理你
喺呢間度買過兩次嘢 一次iPad pro訂完第二日就有
另外一次就抽濕機 網店話有貨好啦2月頭訂完
話大約一個禮拜到送到 轉過撚頭俾完錢過咗差唔多兩日 send email話船期有問題大約要等多兩個禮拜
OK咁我等 兩個禮拜之後完全冇收過任何通知 唔問佢cs佢根本就唔會再同你講再延期1-2星期 好 然後我繼續等屌你老母就變成又話係咩船期唔知咩問題 暫時未知幾時有貨
嗰吓即刻同佢講要退錢佢同我講話冇得退跟住就扮死唔應機
之後嬲到即刻報消委會拎完個編號再搵佢cs都係繼續扮死
後面同佢講話報海關先有回應 確認咗係五月頭送

之後五月頭就精彩啦 佢話件貨送咗去運輸公司Wilson logistics 然後依間咁嘅嘢五月頭係send咗wts五月頭會送嚟然後過咗一個禮拜又冇消息
wts佢問點解冇回音
想話打電話想去屌一屌 冇電話
之後又去屌yoho cs 又淨係可以靠住佢個濕鳩online cs喺度慢慢一問一答 喺度推落運輸公司唔關佢哋事 到最後又係同佢講話報海關然後退錢先至肯話幫我聯絡返Wilson 到最後我拎到部機已經係五月尾嘅事
呢間咁嘅垃圾真係永遠冇下次 尤其是大件嘢即係寧願去返豐澤
買過一次耳機
佢無話遲出但等左我2個禮拜唔講我以為佢美國送過黎
試過買電飯煲同電子磅
電飯煲無事,好快拎到
點知個磅拖咗個零月先話無
仲要懶係益我話轉貴啲嘅model俾我
原先嗰款係日本製,轉咗支那製
有啲嘢係平dd,而家見有現貨先會幫襯
要訂就不了
消委會冇撚用架
YOHO 點會驚
之前豐澤買電視佢都係咁Delay
我消委會投訴佢都話
"我咩都做唔到架~
幫你打個電話過問下咩事啦"
佢電話個啲寫字樓staff會亂作日期hea鳩你
班友講完之後擺明唔跟進, 唔日日打電話屌鳩班友, 屌返一頭半個月係搞唔掂
試試海關
友和真係垃圾。兩年前買過一件都係拖勁耐都冇貨。客服電話又冇
只係話佢冇做功課咁好口都叫blame
重要幾百個正評
係喎, 買通幾次兩日內送
要點做?
我咪會揀有收AE既公司買囉 , 即係唔會去黃金 price .com嗰d,無話邊個問題,消費者自己會選擇
陰功
CLS 呢間野真係on撚鳩鳩
香港:趕客之都
間間都唔憂做咁
呢d busniess model 就係岩d 不學無術既人
本來無問題,而家呢d 人成日走精面,影響我地消費者
所以就要鬧要聲討

我都知你要訂貨,唔會自己儲貨,咁咪老實話無貨,而唔係呃我地有,但到時又拖拖拖拖拖

都係豐澤boardway老實,起碼有就有無就無
搵晒律師問架la佢地,擺明走灰色地帶

唔係呃你錢唔俾貨你,係「未」有
大公司有度好,會入定貨有現貨可能性大好多
仲幫襯 濕鳩呃你有貨但拖你既友和yoho咩
屌,又係呢d樣
一睇就鬼鼠,走精面,低學歷
買過十幾次都冇問題喎
小型電器佢自己有貨既, 試過第二日就送
佢大型電器都係搵代理送, 呢個其實唔關佢事
bulit in pro你比舊錢搵啲裝修公司/裝修佬幫你跟就得
自己跟搞唔撚掂
賤人有樣睇
唔用埋曬啲賤招
點可能100萬變5億

做乜要加密

就係土生土長香港人,最鍾意呃鳩返啲香港人

公屋大,知呢個社會點玩,就係偷呃拐騙
香港地玩marketing 、PR、 財技, 繼續可以生存,成班港豬繼續幫襯
多人send信投訴,消委會自然會調查開file,之後就會出報告
之前有試過幾間野都complain到消委會出report
最賤係無現貨喺手,但扮有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞