友和YOHO on99 詐騙,已去信消委會!

496 回覆
1484 Like 34 Dislike
我之前係友和 YOHO 官方網站買左部空氣清新機,我1月3日撳制買,它指送貨時間要1月15日,咁我真係想要個model咪照買,

點知,去到1月14日,佢email 話「產品延誤」,延至1月28日,好吧,我相信佢地可能要等貨到姐,

屌佢老母

去到1月26日,竟然又有email話要去到2月15日先有,

我屌,即係耍個客,舊錢就俾你hold住,貨就無

無就無,就呃我話有,我如果一路俾佢hold可能今時今日都仲未有

之後我cut單,去第二間買,佢呢種手法,唔單只係唔道德,係直頭欺詐

我趕住買返嚟俾屋企人,而家俾你hold到我唔知幾時

已經去信消委會,初步都係話賠返錢,我屌退返錢好合理,貨都未收到,賠乜春

所以而家直頭要開post同大家分享,唔好受騙

依間比人話左好耐黑店你冇做功課
BUILT IN PRO黑過佢
不相伯仲
Blame the victim 真係痴撚線
呢間野都聽過下
一係就水你去自取
比撚完錢 隔左一排搵到上客服先話無貨 唔會主動同你講
佢都唔算Blame 既

我以為係門市態度差o個d,諗住都係上網撳,無諗過黑店係連呢d位都係黑
送貨前一日唔問都無人覆
送貨日唔追完來根本無落單送

呢兩間垃圾真係算鳩數
香港人開呢d 低技術家電鋪頭,真係個個都係賤底

全部低學歷一係老黑一係老mk一係走精面,都唔老老實實做生意
你或者試下申請延期補賞
邊忽,又屈,我叫樓主下次小心D咁解
電氣幫今日叫聽日有
緊係 豐澤黎
我屋企人都中過招,又係貪平,中晒伏
友和出晒名夠鑊氣
都係豐澤boardway信得過
起碼有事都有人屌

友和yoho 果d 咩都唔關佢事,又爛仔

垃圾 sales 做開茶水,無服務態度

豐澤boardway都係一dd 有d都係爛仔咁款,聽到話用AE又死老豆咁款,趕你走

boardway仲衰,今時今日都唔收AE

收AE好正常大佬,人地買電器有多1年免費保養ar
真係貪積分咩,多一年ar
網上舖黎講佢算正路
咁真係自取有冇問題?
最近見到佢有部機寫門市有現貨
又係有我想買嘅model
幫手推到佢汁
之前買2匹冷氣機個半月都未送,最後CANCEL 佢去豐澤
聽日到
網上買就係咁,有時風險好高好撚慘
不過依啲野佢最後一定有條款保護佢自己,唔會告得入
有現貨先買係常識吧
友和呢間垃圾客服電話又無, 分店電話又無, 都仲有弱智去買先勁
其實佢係豐澤旗下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞