友和YOHO on99 詐騙,已去信消委會!

496 回覆
1484 Like 34 Dislike
話人打手咪係打手囉,衰晒無point去spin,咪老屈囉
仲唔諗住改善?
好老實,唔撚使打唔打手
盲都見到 友和yoho 同 build in pro 好撚多人大伏,豐澤boardway 無人話中伏

咁唔使打手都贏你啦,你咁撚賤,拖人貨,呃鳩人
你時薪好低?好得閒周圍去?
做中間人,中介公司唔係問題,無貨咪無貨,咪講,而唔係呃鳩人話有貨,去送貨嗰日就話延期
呢種係欺詐
你成日要返工?
你地成班就算係打手,我都撐

因為友和yoho 實在係業界老鼠屎大仆街!

我俾19李嘉誠賺,都唔益個垃圾呃人友和yoho兩公婆
你唔係打手就係on9
好得閒,時間唔值錢
你認就無問題了
觀塘:
充足現貨
/ 可到門市購買
長沙灣:
最後5件
/ 可到門市購買
銅鑼灣:
充足現貨
/ 可到門市購買

如果咁寫自取應該冇問題?
關咩撚事 唔可以落鋪睇完款先買既?
Price.com有再平啲
不過呢個價加少少加lg好過

但係細鋪驚伏
聽人feedback呢隻幾好用
直接同你張信用卡既發卡銀行講,你俾左錢但一直未收到貨,要求freeze左個transaction佢就得

其實你碌完卡之後,商戶係唔會即刻由信用卡機構/收單銀行收到錢的,中間係要經過好多流程。而就算商戶已經收到錢,商戶同信用卡機構之間都有機制govern爭議交易既退款

信用卡公司係有好多條款保障消費者的

好多時商戶其實唔會驚消委會/海關,因為佢地跟本都吹商戶唔漲。反而你freeze左筆transaction,佢地收唔到錢佢先最無so
話撚知你1萬部未送啦
咁你送唔切咪唔撚好係website俾人揀邊日送囉,咪話自取限定囉
你俾人揀完,但end up no show仲要唁通知聲都係消費者問題?
我選擇得係你度買,係已經consider左我要邊日收到貨之後先落既決定
送貨係我俾既對價入面既service component其中之一
弱智先用友和
我上次買部洗衣機送咗過嚟冇人同我講點樣安裝跟住我自己搞,價錢係平咗,但係煩咗好多嘢睇你要平啲定係唔想要煩

人地有email通知佢?
btw 佢話下星期送我自取唔得既?
唔錯既 不過LG好似有10年保?
有2部 長行都無咩問題
邊間平用邊間啦

平過友和既大把
要送貨上門都大把
online shopping不嬲會有送貨問題
又唔見你投訴下Amazon
無人想討論你自取
online落單前講到明邊日送,我consider完覺得ok咪俾錢,送貨日就係purchase contract入面既其中一條term
end up佢送唔到就係佢breach contract,就係咁撚簡單
惡撚到咁抵你死
你用美馬cs比友和
你真係弱智唔係扮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞