友和YOHO on99 詐騙,已去信消委會!

496 回覆
1484 Like 34 Dislike
佢大部份個數量係準,真係stock黎,你禁99件就知佢有幾多 當然超賣都有機會,但比較少

慣犯
億世X
電器幫ElecBoy

屈臣氏集團旗下全新零售品牌
以為你講友和
會,以前做日立,豐澤要冷氣,日立岩岩開佢價加按金,佢已經拎左入數紙出黎(係入左數)
實惠一撚樣
你同佢買,佢射出去比代理/供應商自己派貨
單就識開,錢比足哂
供應商話件貨有問題送唔到/扣關/遲咗各樣都係你同供應商Deal
供應商話夜晚九點送貨你都要等,唔等得就直接話件貨有問題,叫你等兩星期換另一件。
上FB有苦主區大把例子

仲有,實惠CS電話直飛大灣區,除咗識叫你等乜都唔識。連商品說明條例都唔識,仲要唔係日日打得通。
豐澤大公司有晒it 又有system啦
係友和扮野,個網根本無野support ,出貨o個d都唔sync 呃鳩人
幫推,大癲

CLS 真係, built in pro 同 yoho 友和 兩間野真係要去除~
代理有貨,佢無貨
或者儲埋啲單一次過落各樣那樣唔知啦
總之就係,同佢落單,代理派貨
網上有貨係代表代理會返貨,有貨期,未必現貨
落完可能會要等唔知幾多個工作天先送貨囉
充分演繹咩叫你而家無,但將來會有
除咗實惠,ikea又係外判,送貨裝砌o個間咩海迅垃圾到癲,入人地屋企食煙都得,老黑定監躉呀,

好彩向投訴ikea會聽,退撚晒D貨扣撚晒佢錢

ikea 話外判係咁架喇而家,on撚9
佢未清代理條數,按金又扣曬就唔會出貨,誠哥個啲一到搶貨季就入定數先,代理一定先派貨俾佢,一係就去Aeon 買日牌,大家都係日本公司,一件都幫你行送。
大型電器 要等佢同代理攞貨,最好唔好買。風險大。
買過電話, 鬚刨,耳機 冇問題 ,現金價平過出面
係未必最平
但有啲算貼近低價
外面好多假平價
無得用卡,要必定再加運費,安裝費

tv買過兩三間,基本下個工作日已幫你約送貨
我去price 細公司買洗衣機都好準時
cls
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞