[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (22)

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
只要有張收到sms嘅日本號碼就得 <--------

apply 個esim 個陣, 要收sms 架咩?
香港電話number 唔得架? 咁唔係好多人會買到...
我自己用個部Numen air 5G 都用左年幾. 係正如你所講, 係接近完美. 重點係你無論點用, 都一定會夠一日電. 我之前係用NEC MR51FN 嘅上一代. 我已經係換左個大電, 都係好勉強先可能用到一日. 好多時中途都要差一差先頂到. 4000mah 嘅電係一定頂唔到一日.

佢唯一一個missing feature, 係無自訂esim . 變左我一定要插卡, 無得係網上買esim 落黎係個隻wifi 蛋用. 我希望佢下一個model 有support esim. 不過...佢本身有提供paid service 嘅esim 服務, 會加另一個esim slot 嘅機率就有d 細.......
我都用緊,就係去北非沙漠,同一張卡,iPhone Android都係3G,佢就4G,我小朋友仲攞嚟睇YouTube
想請教吓
張cmost已經到咗期,係咪要買嗰張?
係咪入返啲point就會著返張卡?
麻煩晒
cmost每一次到期之前要入錢 否則張卡會廢左
多謝指教,唔該晒
另外, 我收到email 有用家俾呢個speed test 我. 係咪好嚇鬼先?

下面係detail.

https://simegg.city/2024/05/19/nettrust-%e5%8d%8a%e7%84%a1%e9%99%90%e6%97%a5%e6%9c%acau-kddi-sim%e5%8d%a1/
個價都唔平
絕對唔平, 不過係要等d 勇士試佢有幾無限.............
之前冇咗webpage
呢口價真心唔捨得
Fujisoft部FS050W係咪用到esim?
寫可以,不過日森comment係會輕易過熱自己熄埋機,同埋話2電變跟1電
唔係好似有人post過GlocalMe員工響Facebook定邊度透露咗次代Numen會有eSIM咩

想問依張卡開左之後係要等幾個鐘先得架麻?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞