[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (22)

852 回覆
4 Like 5 Dislike
joytel 港台個網店無乜人買實sim 同埋標正價比d 生存空間其他艇仔
至於點解iij 係港台官網唔賣 因為不嬲唔會賣其他公司出既sim 卡
但大陸就當左雜貨舖咁乜鳩都拎嚟賣,始終大陸人去旅行一定飛豬買卡無得用esim 所以佢點賣都賺
IOS network setting 好 buggy
間唔中就算冇改過嘢都會自己有啲unexpected behavior出嚟
之前work嘅嘢突然會唔work

入面搵iij 卡
https://www.joytelecom.com
山區收得好大家有無推薦
上高地/熊野古道啲山
好用,可以玩足一日
仲要佢多band

大家同一張卡,一齊去到沙漠,iPhone Android全部一係3G,一係無signal,佢依然4G,團友都奇怪我小朋友仲度睇IG
想問下諗住去九州自駕,大概2星期左右
係咪租WiFi蛋好過用sim卡?
感謝
建議有一張卡兜底
我成日去尖沙咀幫襯你架
無錯 人地8日 84.6人仔 上面免運射去菜鳥/4px 倉射落香港廿蚊運費都唔洗
重點84.6人仔人地已經賺左,如果一手貨源成本幾多自己估啦
好似都係香港鋪頭食水深既問題
請教吓我喺https://www.wifi-rental.com/sp
成功訂咗蛋同收到email,但係信用卡無扣到數,會唔會有咩問題?

下個星期就出發,怕去到無得拎
通常佢會下個月月中15號先扣數
好嘅

買咗softbank呢張
點解睇日文望落似係total得2GB嘅
應該唔會掛
中文多咗每日兩隻字 日文冇
一係印漏 一係仆街
呢到好多巴打用過啦,點會total
張嘢国產,中文都打唔好,你哋唔係expect機翻日文會準下話

我喺網店有寫
知道有得淘寶好似發現新大陸咁
我以為間鋪得罪咗佢啲乜
明明一開始話來貨65港紙,唔知點解回下加啲回下又加啲,而家變成84.6人仔
人哋Pace貴40蚊包寄到屋企,有實體鋪做售後同連登CS,雖則不能叫「平夾抵」,但個人亦唔覺「食水深」
同埋外遊呢啲嘢好講個信字,你去到日本張卡有咩事用唔到,同埋搵唔搵到人幫又係有分別
好多人唔係好似呢度研究到咁深入,你話到佢知Pixel唔好用呢張卡用嗰張啦,已經係你的資訊很有用了
ssp有幾多檔會主動問你,之前幾多檔賣過Joytel過期卡
淘寶更加係用者自負制

利申番從無幫襯過Pace
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞