[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (22)

809 回覆
4 Like 5 Dislike
請問中聯通張卡話有20分鐘通話
描述係可以打出同接聽日本電話
仲可以收日本sms咁癲?
有無手足測試過?
其實張5G SoftBank 當佢係4G卡咁用會開心啲
今次去北海道 好多地方都長keep 4g only
5G你當市區先有就得
[member衣家咁撚多日本5g 卡賣
企仲未見到softbank果張[/member]

你自己成段大聲讀多一次
睇官網同mypacemarket都唔係咁講
寫明可打出打入又可以收sms
所以先想知係咪唔同左
寫明係香港電話號碼
mypacemarket 個description 係咁嘅. 係唔會包日本電話號碼. 不過包你一個香港電話號碼. 你係可以用呢個香港電話號碼係日本打電話同收sms, 不過, 你打出個陣, 人地係見到你係一個香港電話號碼. 如果要人地send sms 俾你嘅話, 對方係等同send international SMS 俾你.

好啦, 咁睇你用途. 如果你只係諗住係日本有個電話打出嘅話, 咁係得嘅. 不過你諗住想日本當地人打俾你嘅話, 咁就難啦. 因為對方應該唔會打俾一個香港電話號碼. 同樣理由, 你係可以收sms, 不過大前題係人地肯send international sms 俾你呢個香港電話號碼.

原來如此,明白晒
Wifi Rental 盜用信用卡架
?
啱啱俾佢碌多次Wi-Fi嘅費用
黎緊去沖繩,想租wifi 蛋用
會自駕遊上名護,去水族館個邊
想問下wifi 蛋使唔使租5g?
唔知沖繩5g coverage 好唔好
日本原生卡? 依個達摩得唔得手?
應該無人試過
你可以試下
When did you reserve?
舊年10月,今朝個CS話上個月用今個月找數,我以為我舊年10月已經俾咗錢

啲行政混亂到一個點
我一月reserve七月,只係攞approval,冇過到數
https://www.amazon.co.jp/s?k=%E3%80%90DARUMA-SIM%E3%80%91&i=electronics&__mk_ja_JP=%E3%82%AB%E3%82%BF%E3%82%AB%E3%83%8A&crid=3SJ3PFKBY3M5M&sprefix=daruma-sim+%2Celectronics%2C259&ref=nb_sb_noss

依張Amazon有
依個post應該冇人試過
基本上應該都係個幾個公廁APN Repack
可以試試 但就都幾肯定唔會係咩隱世神卡咁
呢個係月費plan ? 有無detail?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞