[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (22)

852 回覆
4 Like 5 Dislike
有冇人用過間cool data sim?見佢一日 1gb都幾抵,fb彈左佢個廣告
再進化左喇依家,day pass 500MB真係唔夠,1GB其實都可以,不過如果唔係為慳錢,依家有啲公司可以買6GB/10GB咁用,我上轉去東京1個星期,買10GB,點知用左6GB蝕左
有冇伏?

USD$210 抵唔抵呢?
佢應該今年出新
冇, 要求唔升高
抵到爛
呢部我用左年幾架啦. 核電, 係唔錯嘅. 唯一要講佢就係無esim support 囉.
有冇speedtest
正wo
佢下一代應該有 eSIM 掛
而呢好似未見過做到咁平
之前聖誕都 269
想問下用pixel 7a,見有啲卡下面有呢句,係咪即係唔應該買會寫住日本原生既sim卡?應該買番中移動個類可能仲好?

Google Pixel系列使用者請留意,現時該系列手機可能出現使用純日系SIM卡時未能持續連線等狀況,估計是SoC兼容及VOLTE功能失效問題,暫時未有解決方法,如你是使用該系列,請避免購買純日系本地日本SIM卡。
得Softbank原本先有問題
買返Docomo/iijmio就得
thx
睇番頭post推介,Docomo/iijmio好似都冇乜選擇,如果只係去7日又唔需要用到8日30gb咁多,有冇其他推介主要都係睇地圖多
esim嗰堆
Truemove H Japan都ok
有冇人知邊張卡有Dynamic Routing Optimization 技術 做到自動切換最快網絡
請問樓主張cosmt 卡係日本市區係唔係大既電子用品店都買到?
yodobashi
labi
yamada
得呢3間 而且未必有貨
建議上網check咗先
好,我再睇下 thx bro

呢款都ok
有7日10/20GB版
依張iphone 唔知點解登記左都會用唔到
我上次一時得一時唔得
同咩電話冇關係
張卡本身就神神地
登記咗唔知點解要等一段時間先得
而且唔知要等幾耐
想問吓大家
提早喺香港插卡
會唔會啟用咗張卡?
有機會
想問iOS行WiFi時個low data mode係咪有等於無?
兩部iPhone開埋Airplane mode,淨開WiFi連去Numen Air,特登入去network度剔low data mode,佢都可以自把自為開始iCloud sync相同埋做其他野,五分鐘chur成百MB
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞