[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (22)

809 回覆
4 Like 5 Dislike
問咗暫定4月先有
仲諗住過幾日去 買嚟用
未到貨,整定個商品頁先啫
啱啱喺沖繩租galaxy 5G wifi蛋,北至古宇利島,南至沖繩世界,全程都收得好好
唯一係玉泉洞入面收唔到
其實鴨寮街有冇邊張10日10GB卡係用得過?

呢張除左Mypacemarket之外,其他地方有冇得買?
有冇人知鴨記10日賣緊幾錢?
正喎有esim 版
成條鴨記幾乎間間都有得賣,5日$75,7日$95,8日$105,10日$125
你睇番post #1 裡面嘅 point 4
人仔正價¥108,如果香港過$120就搵第二間
岩岩鴨記 公廁附近買左SoftBank 5G 。 $125
格晒價,成條鴨寮街係同一個價,是但去一間就得
唔該巴打
啱啱都上網租左
想買joytel 10gb同30gb sim卡
聽聞上網好順
見到鴨寮街檔檔都有
其實係咪檔檔都買得過?或者邊檔買好啲?
驚買到假野 唔知邊到買最好

carousell個travelsimcard信唔信得過?見佢同鴨寮街價差唔多
https://www.carousell.com.hk/p/1216715489/
市面上有一半嘅卡都係收Docomo 4G
你講邊張
都係去返嗰兩間網店買啦
DJB Ultra eSIM 港版13 mini 可用,收到5G,稍後再upload速度比大家望下
間間Joytel都係真野,
不過就算真野Joytel都係伏,
無事果陣就平價卡王,
有事果陣就全日都上唔到網,
無人知幾時有事,
你只能賭自己唔係轉盤果一格
都幾危險 諗住買多張travelmove 6gb或者softbank 5g 7/10日搭救 但2張都好少gb數

jotel睇上面個blog話有啲檔口會賣過期卡 痴張野等你見唔到 所以驚出事
不過頭先睇鴨寮街逆風sim卡都幾多好評 諗住買呢檔
你真係要大GB數買iij咪得,有8日30GB/11日40GB
我去京都 iij睇blog話去唔京都唔好買呢張 喺京都用勁差
同埋我用an機用唔到docomo

其實去7日+搵路上網打機睇片玩ig係咪一定要大gb數
見好多人買10gb 但香港平時閒閒地都過20gb
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞