[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (22)

852 回覆
4 Like 5 Dislike
我講緊Joytel大批左呢張卡,出面搵人批佢65
你自己駁唔到腳係度發脾氣有撚用?
你自己鳩吹同代理拎乜乜柒柒
事實上人地貨源同你一樣 卡又一樣 但賣平你一大截
下個禮拜我喺公司等你送貨上黎,早一日話我知我準備現金比你
你直接比一雞我得架啦,我比批張卡聯絡資料你兩個deal 咪得囉
點解要我買堆卡再賣比你
一陣你fake 鳩我咪仆街
既然係咁,Joytel香港嗰邊我都識嘅其實,我過兩日打電話比佢地問問就得

By the way,大家要買記得返上淘寶買,唔好幫襯我呢間傻仔開嘅西野喔
屌你老味講咁撚多嘢又喺度淆底喎,我促成你兩個嘅生意我抽返10,000又唔撚肯喎,淨係喺度大鳩人哋攞1000張SIM卡俾你
冇撚用你嚟講你都算極致㗎啦
同埋人哋貨源同你一鳩樣俾我踢爆咗緊係淘寶啦,洗撚你傻西手咩,賺咗咁撚柒耐,我勸你收嗲咪再嘈
既然係咁,Joytel香港嗰邊我都識嘅其實,我過兩日打電話比佢地問問就得

By the way,大家要買記得返上淘寶買,唔好幫襯我呢間傻仔開嘅西野喔
屌你老味講咁撚多嘢又喺度淆底喎,我促成你兩個嘅生意我抽返10,000又唔撚肯喎,淨係喺度大鳩人哋攞1000張SIM卡俾你
冇撚用你嚟講你都算極致㗎啦
同埋人哋貨源同你一鳩樣俾我踢爆咗緊係淘寶啦,洗撚你傻西手咩,賺咗咁撚柒耐,我勸你收嗲咪再嘈

比埋張INVOICE你睇又有乜所謂
做生意梗係賺錢架啦,唔通開善堂,不過呢行零售賣卡嘅都無乜邊個可以賺到大錢,如果大家覺得貴真係可以唔買,上TB買又得,落鴨記買又得,大把選擇任大家揀
2023年10月
仲要呢張野嘅公司名乜柒都冇你自己求其打都得啦
吓,我有話唔俾你賺?
我只係踢爆你咋喎,你咪繼續賺
商業往來資料唔係放上LIHKG呀嘛,雖然你叫我傻西啫,你估我真係傻咩,又,我只係咁啱手頭上見到呢張單,唔代表我只係有呢張單

踢爆啲乜?我賣嘅的確係原生卡,日本入貨,價錢名碼實價,客人有權選擇買定唔買,我又唔會逼啲客一定要買,要平咪上TB買囉,就係咁簡單
你要睇真正單嗎?你直接上我公司搵我,我比埋訂單、送貨單同報關單你睇又點話
講真呢啲咁嘅單求其一個小學生都整到出嚟啦
如果你話咁樣想證明啲貨係直接嗰邊攞貨,我覺得就咁睇兩張相完全冇說服力
同埋攞幾錢賺幾錢,你自己心照啦
事實上,有人賣平你一大截,咁真正成本幾多錢唔洗畫出腸都估到
咁嘅, 我其實呢個post 係開放俾任何人post 野, 只要係關於日本sim 嘅, 都無問題.

開得舖頭, 預左係要賺錢, 唔通真係為興趣咩. 我其實真係鍾意多d 係個行嘅行家係呢個post 發言. 講下行內嘅野. 上面2個講嘅野, 我其實係覺得幾得意, 最少我知來價同serial 等相關知識, 對於一般用家黎講, 呢d info 唔會google 到.

而淘寶好明顯會平過香港舖頭買, 我唔會質疑呢件事. 因為香港實要燈油火蠟計算係裡面, 呢個係客觀現實. 所以如果你有相應嘅知識, 確實係可以係淘寶搵同一貨源嘅野而平過香港買. 等同你係日本買 Comst 5G 係一定平過你係香港搵轉手買一樣. 呢件事係唔會改變到.

不過, 對於"the rest of us" 無相關行內知識嘅人, 我自己係一向都recommend 係舖頭買, 唔係指明邊一間舖, 係in general 有實體舖頭嘅地方, 因為有事嘅話最少有得追. 我清楚淘寶買係一定平過香港買, 就算given 同一水貨. 問題係你要有相關知識去係淘寶搵嘅話, 我選擇係香港買.
踢爆啲乜嘢踢爆淘寶都可以買你同一批貨囉,唔需要特別去你嗰度買囉
連埋運費仲平過你買囉咁仲唔明啊代表我會見到邊個喺度講呢張卡一定會講返呢一張淘寶有得買囉
你要搵食又唔收嗲,咁我唯有得閒喺度倒吓你米囉
唔係所有野都睇成本既,LV又係賣袋 街邊又係賣袋,
兩個袋材質物料可能都一樣,點解一個賣到幾萬 一個賣得幾百,個品牌建立出來既品質保證同服務都係其中一個原因來,
其實就算退一萬步,張卡真係同淘寶果張一樣,
但淘寶果張無人試過,完全唔知去到用唔用到,用唔到有無人幫到自己都唔知,
而mypacemarket果張我起碼知道既係佢賣左好多年,有唔少人用過知佢品質點樣,佢有問題我可以搵到佢香港客服,
呢啲都係佢品牌建立出來既野,唔係話單單張卡入貨幾多賣幾多就係食水深既
咁事實上真係食水深

如果佢同我講話除左卡其他成本好貴呀,我完完全全覺得冇問題㗎,但係個point係講緊張卡攞貨嘅價錢佢係諗住拋鳩我要我攞一批貨出嚟一開波就攞一千張想我直接收聲
咁又想大柒我
我直接講我冇問題㗎我收一萬蚊介紹費啊真係冇問題㗎喎,佢最後又縮沙

我咪答左囉,食水深我而家揸緊林寶啦

咁你話Joytel有貨嘛,放左上大陸賣嘛,咁我又有佢地聯絡就唔駛勞煩到你啦,縮咩沙啫

又,你有貨源比1000張我,我係真係可以同你攞

又又,每間鋪每批貨嘅成本唔同,可能佢問IIJ攞100萬張先有呢個價又或者輸少當贏唔通又周圍同人講
係囉原有香港賣緊同樣嘅野相對大陸一定係食水深
而家Yen匯價低係香港買嘅所有日本野都食水深

btw, 點解你會一口咬定佢同淘寶d貨源一樣呢?
係囉、香港賣緊同樣嘅野相對大陸一定係食水深
而家Yen匯價低係香港買嘅所有日本野都食水深

btw, 點解你會一口咬定佢同淘寶d貨源一樣呢?
其實你知唔知Joytel係上海公司 咩叫放左大陸賣,人地一早有京東淘寶
Joytel係上海公司我梗係知

我係講佢啲IIJ卡喺台灣同香港都無賣,得大陸有
下個禮拜應該有最後一批小量數百張到貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞