大學notebook ownership集中討論區 (2)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
點解Thinkpad T470p個M2 SSD唔係NVMe位, 又冇Thunderbolt 3...

[edit]

一來清舊底板
二來出咁好會打殘T470同T470s

Dual-core同quad-core CPU點樣overlap... 又唔係8th gen U(Q)系
清舊parts出部平版15.6"好過啦, 重要係T系點忍

佢係清上一代T460既底板 塊底板一模一樣
但我覺得T系既spec係到呢個程度都差唔多,勉強都叫中上, 旗艦留返比P series
如果用信用卡比,到時拎貨除左學生證仲要帶咩
ps係用老母張信用卡買
用非恆生信用卡比

佢話要去到比左錢先確實攞貨日期

姐係我上網落左訂揀埋日期都有機會去到冇機攞?

免費轉讓HKU Ownership Program Quota
不收手續費 畀我碌卡就OK
tg:ux9zai
HP有咩機好?

HP Envy 13(i7)
喱部掂唔掂?

或者 HP Pavillion 15(gaming) 值唔值?(好似太重)
點解Thinkpad T470p個M2 SSD唔係NVMe位, 又冇Thunderbolt 3...

[edit]

一來清舊底板

Dual-core同quad-core CPU點樣overlap... 又唔係8th gen U(Q)系

但我覺得T系既spec係到呢個程度都差唔多,勉強都叫中上, 旗艦留返比P series

[edit] 14"打錯15.6", 不過都得嘅
P系entry model又冇quad-core CPU, spec級數跳得快, 想買Thinkpad嘅consumer/business又唔係個個想要workstation GPU, 整張mainstream嘅唔好?
用非恆生信用卡比

想問室內設計巴絲
你地用咩機我問人又話室內一定唔用mac咁有啲咩機好
跟poly買嘅thinkpad t470s推唔推?
用非恆生信用卡比

[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/09/03/221158_bdf38e35dfb3de59803557e7ec80b039.jpg[/im]

咁咪搞到10月都冇機用

[edit]

一來清舊底板

[edit] 14"打錯15.6", 不過都得嘅
P系entry model又冇quad-core CPU, spec級數跳得快, 想買Thinkpad嘅consumer/business又唔係個個想要workstation GPU, 整張mainstream嘅唔好?

呢個就唔知點解
STM Judge Laptop Brief (up to 15")
有冇巴打用過呢隻 300幾蚊睇落都唔錯 夠大又裝到laptop 有D心郁郁
lenovo Y720 同 dell inspire 15 7567
揀邊個

同問

個人意見如下
雖然2個定位唔同
1個1060 1個1050ti
但1060可以vr
但差成$3000

反而y520 y720 dell 7567 真係唔知點揀

budget有萬二蚊 所以諗唔到邊部好
HP有咩機好?

HP Envy 13(i7)
喱部掂唔掂?

或者 HP Pavillion 15(gaming) 值唔值?(好似太重)
lenovo Y720 同 dell inspire 15 7567
揀邊個

同問

個人意見如下
雖然2個定位唔同
但1060可以vr
但差成$3000

Dell 7567已訂
我巴打玩爛左部舊acer之後,搞到要買個部比佢
又唔係第一次玩水貨,有種跟我
我都唔明點解所謂大專offer 可以食水咁深,散貨仲要咁貴,不如一槍打死我啦

如果自己出錢都想揀下Eluktronics
同牌子同型號比較先有意思
Acer Nitro 5 Spin幾好
有冇人知經VTC 網上(http://www.vtc.edu.hk/apple2017)訂ipad pro 10.5 256GB要幾耐到?訂個時又冇日期揀訂左左兩個星期都冇通知幾時攞
揀邊個

同問

個人意見如下
雖然2個定位唔同
但1060可以vr
但差成$3000

Dell 7567已訂

月尾
揀邊個

同問

個人意見如下
雖然2個定位唔同
但1060可以vr
但差成$3000

Dell 7567已訂

月尾

8號拎機
HP pavilion 15 gaming class呢部點睇
上官網睇平1500但係少8gb
想要15.6有冇其他介紹
9月1訂macbook air
10月18先有得攞
揀邊個

同問

個人意見如下
雖然2個定位唔同
但1060可以vr
但差成$3000

Dell 7567已訂

月尾

8號拎機

其實我覺7567幾抵屌下 係lenovo 部y520同7567掙扎咗好耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞