大學notebook ownership集中討論區 (2)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
Surface pro 自己用黎上網睇片 同埋有時當tablet用 中價果部o唔ok?

大學優惠算唔算平? 要唔要買定咩配件?
如果就咁用黎做文書野同上網睇片
macbook air 256GB 夠唔夠做?
如果就咁用黎做文書野同上網睇片
macbook air 256GB 夠唔夠做?

夠 黃金求其一部都做到以上你講既野
想問下parallel desktop係咪買左就down到window? 定係要再買過window key

os image 可以係呢到down
https://www.microsoft.com/zh-hk/software-download/windows10ISO

至於key呢
m記....s.....工具.....kit
前兩日訂咗部macbook pro 13',整埋分期,9月中拎機。
有冇人試過改單,因而家想改買15',睇得舒服啲
想問dell呢部廠機好唔好

https://www.hknotebook.com/np17/m.cuhk-dell/pcs-info?pid=opt_3050_i5

呢部可唔可以加SSD?
唔知今年邊間院校爭取到Acer呢?
Acer 係窮人CP首選

acer 同 Fujitsu 都冇 promote
唔知今年邊間院校爭取到Acer呢?
Acer 係窮人CP首選

acer 同 Fujitsu 都冇 promote

不過 acer 1050ti 個部其實都OK
散熱OK
不過1060 就會 overheat
拎機洗唔洗身份證
Jot notes 煲劇 文書機
Lenovo MIIX 520 i7 好唔好用?
舊電係咪真係好廢?
想問下parallel desktop係咪買左就down到window? 定係要再買過window key

要window key 因爲有license
同埋parallel 應該係逐年都要比錢?
見佢官網都逐年收
唔會咁平比你用一世掛
如果買lenovo機,確認左訂單,揀左日期拎貨,唔比錢,放佢飛機會唔會無得再買

呢幾部如果平時做文書,煲下劇,間中要剪下片邊部既好啲?定係有更合適既選擇?

ps.電腦白痴

咩叫間中? 忍受到就得, 唔介意大啲重啲就Inspiron 15 7676 (i5)要quad-core
買咗Mac spec唔夠都用唔著

呢幾部如果平時做文書,煲下劇,間中要剪下片邊部既好啲?定係有更合適既選擇?

ps.電腦白痴

咩叫間中? 忍受到就得, 唔介意大啲重啲就Inspiron 15 7676 (i5)要quad-core (i7版有HT)
買咗Mac spec唔夠都用唔著

[edit]
落訂明明簡左星期四拎 而家要我分兩日

即係點, 點解要分兩日
Hkuspace 係咪無份?

即係點, 點解要分兩日

一日拎電腦 一日拎配件
我都唔知
Hkuspace 係咪無份?

同問
Idea Pad Y520 散熱如何?
玩下lol, sim (唔洗全開)比較輕嘅邊部好?(6000~8000)
Dell 係咪仲係咁易壞?
Thanks
Idea Pad Y520 散熱如何?
玩下lol, sim (唔洗全開)比較輕嘅邊部好?(6000~8000)
Dell 係咪仲係咁易壞?
Thanks

Dell xps 15
平時做下文書野上下網睇下片咁
想問下HP Pavilion 14定係Dell Inspiron 14 7460(i5)好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞