大學notebook ownership集中討論區 (2)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
請竹問各位巴絲點揀 IdeaPad Y520 (i5),IdeaPad Y720 (i7),Dell Inspiron 15 7567 (i7)?
係咪真係無8代CPU? 等唔等好

8代u嘅電腦都係出左幾日啫
Acer好似已經喺街鋪賣緊第八代u嘅laptop
可以睇下ownership有冇

8代u嘅電腦都係出左幾日啫
Acer好似已經喺街鋪賣緊第八代u嘅laptop
可以睇下ownership有冇

其實9月中IFA 之後就出,唔知ownership 會唔會更新粒U,有冇巴打有經驗?

依部for得閒打下機e.g. 2k c.s
同普通文書得唔得

同問 會打LOL同MINECRAFT

同問

有無巴打可以解答下

同普通文書得唔得

同問

有無巴打可以解答下

連920M都可以打LOL最高特效60FPS
940MX,玩好多game都可以流暢運行,即使係高階少少既,調最低配置都還OK算順暢。
但如果內置顯示卡就會低唔少啦,因為要share資源
但唔建議依部,第一,2KG已經係好重,依個spec依個價唔應該咁重,第二,inspiron系列QC差

同普通文書得唔得

同問

有無巴打可以解答下

940MX,玩好多game都可以流暢運行,即使係高階少少既,調最低配置都還OK算順暢。
但唔建議依部,第一,2KG已經係好重,依個spec依個價唔應該咁重,第二,inspiron系列QC差

有無差唔多機款推介

同普通文書得唔得

同問

有無巴打可以解答下

我依家用緊部lenovo牛龜咁重
但巴打有無差唔多價位既介紹返
其實係咪得上網訂
去roadshow有無得即場攞

利申:未去過
Dell XPS 13 vs Lenovo Thinkpad X1 Carbon
有冇巴打可以畀啲意見小弟?
Dell Inspiron 14 7460 (i7) vs IdeaPad 520s- (i7, 14", Grey)
大家會點選擇
請問舊生有poly果張東亞visa card 係咪都可以買?

同埋依張卡只係證明你係舊生
可以用其他卡比錢

姐係拎cityu visa都可以買CCCU offer?
我想問讀civil係咪唔好買mac機
hp envy 13(i5) 點睇
用黎做下野 上下網
得閒打機咁
hp機係咪好易過熱
想問下hkcc係咪可以跟poly買? thanks

Mx anywhere 2s 要點樣買先有?
我見上網無
用黎做下野 上下網
得閒打機咁
hp機係咪好易過熱

hp保養ok肯幫你整
問題係成日壞有得整你肯唔肯先?

師兄有無介紹
因為poly好少牌子揀
買macbook用唔到黎打機
用黎做下野 上下網
得閒打機咁
hp機係咪好易過熱

hp保養ok肯幫你整

師兄有無介紹
因為poly好少牌子揀

Quad-core CPU model + External GPU plz
賣quot賺積分啲巴打點收錢?我都想放quota但驚比人走數
用黎做下野 上下網
得閒打機咁
hp機係咪好易過熱

hp保養ok肯幫你整

師兄有無介紹
因為poly好少牌子揀

Quad-core CPU model + External GPU plz

有撚有錢
用黎做下野 上下網
得閒打機咁
hp機係咪好易過熱

hp保養ok肯幫你整

師兄有無介紹
因為poly好少牌子揀

有撚有錢

噉你要MacBook嚟打機想點...
Dual-core CPU都得嘅但會bottleneck
點解Thinkpad T470p個M2 SSD唔係NVMe位...
想買依家x1c 係咪generation 5??
想問依家x1c 係咪generation 5??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞