大學notebook ownership集中討論區 (2)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
有冇巴打收贈品,任你簡,$250
Telegram: @MoominCharlie
Dllm hp 個網
諗住拎埋走
登記唔到
走左之後先登記到
又要出多次去
落訂明明簡左星期四拎 而家要我分兩日

即係點, 點解要分兩日

一日拎電腦 一日拎配件
我都唔知

我都係咁,好on居
hp pavilion 15 i5
idea pad 520 i7
邊部好
少打機,主要睇片同做功課
23/8訂左俾左錢,到而家都未有通知幾時拎
23/8訂左俾左錢,到而家都未有通知幾時拎

平時做下文書野上下網睇下片咁
想問下HP Pavilion 14定係Dell Inspiron 14 7460(i5)好

想問下HP Pavilion 14定係Dell Inspiron 14 7460(i5)好

HP個部用SSD,快D
ACEC Coupon 其實有咩用
邊部好

Clear winner: 12GB RAM, i7-7500U, PCI-e (冇NVme都係好過SATA3)
邊部好

Clear winner: 12GB RAM, i7-7500U, PCI-e SSD (冇NVme都係好過SATA3)

[edit]
前兩日訂咗部macbook pro 13',整埋分期,9月中拎機。
有冇人試過改單,因而家想改買15',睇得舒服啲

比左錢無得改

加$100有得改
想問dell呢部廠機好唔好

https://www.hknotebook.com/np17/m.cuhk-dell/pcs-info?pid=opt_3050_i5

呢部可唔可以加SSD?

?
Idea Pad Y520 散熱如何?
玩下lol, sim (唔洗全開)比較輕嘅邊部好?(6000~8000)
Dell 係咪仲係咁易壞?
Thanks

Dell xps 15

Ownership Scheme個價同spec唔掂, 雖然XPS係ok
X1C 買i5定i7好??
文書煲劇睇YouTube
頂盡想用佢黎玩football manager
有冇人知落單果陣揀果個領貨日期準唔準?會唔會過幾日又改或者冇貨?
Idea Pad Y520 散熱如何?
玩下lol, sim (唔洗全開)比較輕嘅邊部好?(6000~8000)
Dell 係咪仲係咁易壞?
Thanks

Dual-core GT940MX-lv都夠做

Thinkpad T470 (i7)啦, 重多過少少啫根本冇乜分別

Thinkpad T470 (i7)啦, 重多過少少啫根本冇乜分別

X1C 夠用嘛!?
輕薄方便係主要決定因素

HP個部用SSD,快D

但HP哥部4GB Ram,Dell哥部8GB
咁又點揀好

HP個部用SSD,快D

咁又點揀好

邊度睇4GB RAM? Link?

HP個部用SSD,快D

咁又點揀好

唔識電腦野 今日電腦節去睇過下黎咋

HP個部用SSD,快D

咁又點揀好

Ownership Scheme post其他機就麻煩講清楚, 你不如講下有邊幾間揀先喇

HP個部用SSD,快D

咁又點揀好

Ownership Scheme post其他機就麻煩講清楚, 你不如講下有邊幾間揀先喇

[edit]

HP個部用SSD,快D

咁又點揀好

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞