大學notebook ownership集中討論區 (2)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
有冇而家用緊x1 carbon嘅巴絲分享吓用後感 最好係2017版嘅
Dell XPS 13 9360(i5)
https://www.hknotebook.com/np17/hku-dell/pcs-info?pid=xps_13_i5

New ThinkPad X1 Carbon (i5)
https://www.hknotebook.com/np17/hku-lenovo/pcs-info?pid=x1carbon_i5

主要做文書 邊部抵屌d?

其實兩部都差唔多spec,睇你鐘意邊款個look

唔怕Dell垃圾維修可以買 4kmon係幾靚

1080, 唔係4K

Xps 13 9360 真係好多問題
你google 下 xps 13 problem/ issue 先
不過個mon就算同樣係1080,都係dell xps 靚d sharp d

香港7千幾無可能俾4k version你啦

用緊4K xps13 換左一次底板 唔怕忙可以買
請問 mbp 2017 mid ntb 同 2015 early 比,邊部性格比高d ?
價錢後者就平一千到,平時主要都係開住7-8個website上下網同聽歌咁
另外想問下Cpu 既ghz 反唔反映到邊部快d邊部慢d(我見2015係2.7,而2017係2.3ghz)

中三電腦教
除左睇ghz,仲要睇幾核
好似係ghz睇單一速度
幾核睇多工
所以2.3多核會順過2.7少核

應該係除非唔係

x2
同 Logitech ppt remote 700蚊收齊兩樣
準備落單買MBP

Logitech Spotlight Presentation Remote可以放到幾銀
lenovo y720 有冇HDMI port?
睇spec 唔見有,幅相又唔清楚
有冇而家用緊x1 carbon嘅巴絲分享吓用後感 最好係2017版嘅

So far so good
暫時都唔錯
但散熱麻麻,唔算過熱但係鍵盤位feel 到熱
暫時黎講未搵到d咩唔滿意
我禁系統睇個windows係signature edition
依家經poly買mbp最快幾耐攞到 有冇人買咗之後知道

暫時都唔錯
我禁系統睇個windows係signature edition

部機係大學買既
輕薄真係好正,鍵盤好打係好打,但個travel distance 好似比前幾代既T4xx短左d
同埋keyboard 轉左做膚質,好好摸
依家經poly買mbp最快幾耐攞到 有冇人買咗之後知道

你可以開個ACCOUT自己禁
有得睇到幾時拎

暫時都唔錯

部機係大學買既
輕薄真係好正,鍵盤好打係好打,但個travel distance 好似比前幾代既T4xx短左d

你買i5定i7? 諗緊買i5應該夠用掛
唔打機 可能時不時剪下聲帶only
唔知今日打風有無得拎機呢
ASUS ZenBook UX430抵唔抵玩
主要寫program同睇youtube

牌子唔掂
隔離有個post講

暫時都唔錯

部機係大學買既

我買i7
想問依家啲notebook係咪已經好少有光碟機
睇岩幾部幾部都無 xps15都冇
大學優惠定電腦節腦場抵D?

暫時都唔錯

部機係大學買既

我買i7

個風傘會唔會好吵?見到有人話佢大聲

暫時都唔錯

部機係大學買既

我買i7

個風傘會唔會好吵?見到有人話佢大聲

係風扇
係poly 入咗2017 mbp 15inch
今日攞機
不過撞正打風
大學優惠定電腦節腦場抵D?

電腦節水魚多
lenovo y720 有冇HDMI port?
睇spec 唔見有,幅相又唔清楚

有冇人知?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞