大學notebook ownership集中討論區 (2)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
點解無人講 envy13 i7?

同問
諗緊加唔加多4000買zbook
平時要做3d modeling同畫圖
不過唔會畫太大件野諗緊係咪真係要咁勁
HP Pavilion 14 (i7)同IdeaPad 520 (i7, 15", Grey)邊部好?HP就輕D,而Lenovo 張graphic card就多ram,其他部分都好似差唔多一樣

無人理我

去電腦節買,好撚平

電腦節買定ownership買好?

做左幾年電腦節水魚,今年試ownership
電腦節同spec平幾舊,但次次拎到返去唔係壞哩樣就壞嗰樣
點解上去poly個網買macbook pro,點解13寸版只係得512ssd版買既

點解上去poly個網買macbook pro,點解13寸版只係得512ssd版買既

自膠,見到了
拎個陣有無得check機

冇,只有check配件齊唔齊

我攞mbp嗰時可以睇機身有無花

竟然係MACBOOK 有得CHECK,
花左唔係都係去維修中心架咩
本身諗住買x270,但今日睇完個mon又好似有d細
但x1c個spec係咪無x270咁好?ddr3 ram
去九龍灣拎機洗唔洗身份證架?
網上買既話,係咪要俾左錢先見到幾時拎得機?
ThinkPad T470s (i5)
睇劇文書夠唔夠用  
ideapad好重
拎個陣有無得check機

冇,只有check配件齊唔齊

我攞mbp嗰時可以睇機身有無花

竟然係MACBOOK 有得CHECK,
花左唔係都係去維修中心架咩

花左你想人地點維修

點解你自己唔試下

ThinkPad T470s (i5)
睇劇文書夠唔夠用  
ideapad好重

夠晒

差唔多
x1C再輕薄D
X270大電

有冇巴打知道如果依家網上買既話,大概幾耐有機拎呢?

網上買係揀左pickup date先俾錢

網上買係揀左pickup date先俾錢

係咩,我揀果時淨係有得揀月份,實際日子畀左錢先會通知

差唔多
x1C再輕薄D
X270大電

咁買x270係唔係加錢買多舊電比較好?

差唔多
x1C再輕薄D
X270大電

X270個賣點就係舊電照長命同埋可以hot swap
所以買得過
當然如果你長插電源又唔一定要買

差唔多
x1C再輕薄D
X270大電

X270個賣點就係舊電超長命同埋可以hot swap
所以買得過

我個間就要3-4星期

差唔多
x1C再輕薄D
X270大電

所以買得過

咁尿袋好d定係買多舊電池好d? 因為想買個紫米尿袋
依家訂機要 9 月中先有得拎?

差唔多
x1C再輕薄D
X270大電

所以買得過

咁尿袋好d定係買多舊電池好d? 因為想買個紫米尿袋

唔好意思,搭單問埋
如果係x270同t470s比較呢?
利申:唔拎嚟打機
270 有得upgrade
x1c 輕薄d 但乜都唔郁得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞