大學notebook ownership集中討論區 (2)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
有無拎左macbook嘅巴打講下送左邊隻防毒?如果係mcafee即係要再買過
用緊surface book 想換16gb...依家買係咪好on9...
有無拎左macbook嘅巴打講下送左邊隻防毒?如果係mcafee即係要再買過

卡巴斯

卡巴斯

for Mac
冇錢但又想買部機拎嚟做文書野
聽下歌 睇下片
就咁買部miix 320 夠唔夠做?

你接受到用google chrome開google doc都會窒就ok

咁asus transformer mini t102ha如何?

你真係冇筆直到咁嗎

https://www.amazon.com/Dell-Latitude-11-5175-National-Academic/dp/B01N55V1WY/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1503933259&sr=8-1&keywords=dell+tablet+m5
都唔係唔得既

你個兩部就算鳩數啦

同樣, 睇youtube, 文書, google hangout, 最多玩吓ticky tower依D game
HP14 (i5) 夠唔夠做?
https://www.hknotebook.com/np17/cityu_al-hp/pcs-info?pid=hp14_i5

定係HP 15(i3) 已夠做?

兩部都夠做
BUT HP14 (i5) 個MON 14" (1366 x 768)
反而 HP 15(i3) 15.6 (1920 x 1080) 靚D
屋企已經有部iMac
買多部ipad睇notes 夠唔夠做?
定係買多部notebook好?

利申:讀game software development
冇錢但又想買部機拎嚟做文書野
聽下歌 睇下片
就咁買部miix 320 夠唔夠做?

你接受到用google chrome開google doc都會窒就ok

咁asus transformer mini t102ha如何?

你真係冇筆直到咁嗎

https://www.amazon.com/Dell-Latitude-11-5175-National-Academic/dp/B01N55V1WY/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1503933259&sr=8-1&keywords=dell+tablet+m5
都唔係唔得既

你個兩部就算鳩數啦

同樣, 睇youtube, 文書, google hangout, 最多玩吓ticky tower依D game
HP14 (i5) 夠唔夠做?
https://www.hknotebook.com/np17/cityu_al-hp/pcs-info?pid=hp14_i5

定係HP 15(i3) 已夠做?

兩部都夠做
BUT HP14 (i5) 個MON 14" (1366 x 768)
反而 HP 15(i3) 15.6 (1920 x 1080) 靚D

同埋我想要500gb harddisk 多d
i3平d,但加ram係咪多此一舉?
有冇人想放logi mx mouse

放Logitech mouse quota
tg a02c08

如果寫C++
mba岩唔岩用

卡巴斯

for Mac

上年係macfee

How much

卡巴斯

for Mac

上年係macfee

卡巴有用咩

卡巴斯

for Mac

上年係macfee

卡巴有用咩

有無人裝左
請問剩係用黎上網+做assignment(主要PowerPoint) 邊部好啲? thanks

26號睇3號拎得
今日再睇已經要28號
要買既巴打快手,唔係grad都未有機用

依部for得閒打下機e.g. 2k c.s
同普通文書得唔得

好似無咩人講呢部,其實好唔好

卡巴斯

for Mac

上年係macfee

卡巴有用咩

有無人裝左

Win機一直用開,女朋友兩年前買macbook pro係雞巴都有裝

好似無咩人講呢部,其實好唔好

你要打機又唔係成日帶出去咪呢部 一般game都冇咩大問題

卡巴斯

for Mac

上年係macfee

卡巴有用咩

有無人裝左

Win機一直用開,女朋友兩年前買macbook pro係雞巴都有裝

我都用緊
送既咪用
反正MAC 用唔用防毒都唔係太大問題
MacBook係咩無得單買apple care?
MacBook係咩無得單買apple care?

Ust無得買surface book 了?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞