Samsung Galaxy 討論區 (286)S24系列備受好評 繼續熱賣

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
換機啦
單睇24U畫面就唔太覺起沙, 不過影相方面喺日常嘅燈光環境下23U嘅10x喺細節上係清過24U少少
明唔明顯?
反光下會見到
其實頭批機真係搏唔過
我前前後後換貨/上Service Center都搞咗好多鑊
就算換返嚟都總有其他問題

一係入塵一係刮花
冇心機浪費太多時間
換機換到咁唔開心為乜
我都懷疑係咪我過份執著或者太黑仔

買咗部1TB灰,入塵,上Service Centre話唔影響正常使用

Ok,咁我賣咗,趁仲有容量升級再搏多部唔鐘意既黃色,都係入塵(遲吓會賣)

好啦,完埋pre order要食正價買,我都算
今次係買512紫色,開咗三部
第一部入塵,換
第二部刮花+mon同框唔貼合,換
第三部,入塵 (我keep呢部

算了,我認我黑仔
但啲QC可唔可以做好少少
用s23u做例子, 充足光線下:
原生12mp <<< 原生50mp <少少 12mp gcam ~ 原生200mp

我唔敢想像如果gcam可以有50mp同200mp, 畫質會有幾恐怖
你係邊個位入?
嘩, 我覺得呢個已經唔關黑唔黑仔先, 而係成批貨嘅QC都有問題
雖然個芒入咗好細條塵的確係唔影響使用, 但對於用家嚟講新機一開就發現有暇庛想換過部係好正常, 如果繼續硬食嘅話個心點都會有條剌
好似自從轉咗去越南廠之後頭批機嘅QC就明顯差咗, 好心三星就花多啲資源同時間去提升越南廠啲設備同工人啦...難得今代吸咗好多iPhone客轉過嚟S24, 希望三星醒醒定定唔好又一次整衰三星機嘅印象同聲譽
兩張ai圖 幫部機升級左咁
試咗
都一樣的
有人用whatsapp打比我,但係隻watch 6冇反應,whatsapp訊息就有通知,反而電話就冇,有冇人知點搞?
真係字面意思
暫時睇唔到有問題係咪以後都唔會有問題
想問下s24+ 同 s24u邊部粒電耐用d? 有冇battery test?
如果有兩部一樣嘅S24U,而其中一部特別弱就可能要搵三叔啦
庸人自擾
岩岩又測試左
至於s21u,
有打燈既情況下,
[原生1x 108mp] details都係少過 [lmc gcam 1x 12mp]
咁第三部個mon 仲有無顆粒感?
三部都有
想知係邊度買可以開三部 係咪要係專門店先可以?
gcam 係24 mp
明白,但係呢度show咁,唔太明

明白,咁如果再換,等多一水,好似好啲
Ching勁神心
想知呢堆圖係邊可以單撈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞