Samsung Galaxy 討論區 (286)S24系列備受好評 繼續熱賣

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
通宵充電
你地會用無綫充定係有綫充?
無綫相對慢
對舊電保護會唔會好啲?
一直覺得呢個功能先係samsung機最正既地方
一更新完就食電咗好多 擺明玩野
舊電話唔好洗機住 如果可以嘅話留一個星期
Signal: 帳戶 轉移帳戶
WhatsApp: 對話 對話備份
Telegram: 對話已經upload咗上網 只要個號碼喺手上就得
除非要攞去trade, 否則盡量唔del舊手機野係最穩陣
Harbour city
其實正常嚟講係咪專門店都有得賣
用緊4g單卡仲要亮度30%
咁都得5粒鐘sot真係cls
應該係啦 幫你痴埋
S23U update 咗做one ui 6 就變成咁暫時我都搵唔到solution
依家trade 一般都有幾日時間
過data 其實一晚一般咩都過晒, 係睇下有無野漏, 或者有d 無得過ge 有無得抄番
唔係
前面就有巴打話九龍灣無
想請教部S23U喺Chrome開唔到apps,如何開返?
(例如用相機掃完QR code要開mtr apps/payme apps,但chrome就卡住喺度唔識開apps)
AD Hell 3 係咪無左?
佢寫住預2月9送
但又未備貨係咪多數新年後先有
SAME,我S23U長期要開住省電MODE
之前追post見到有人喺將舊手機個whatsapp folder成個揼落去新手機 咁樣會唔會好啲呢
你睇下個app info入面 set as default, 有無開到 open supported link, 我剛剛試左chrome係可以自動打開 mtr app的
有,用緊 S23U oneui6
以前未有google backup 都係用呢個方法
但有google 後就無再用
全部都有開,三星browser開到,但Chrome唔得…
試左buds 2pro , 個人覺得buds 2 pro人聲更加出同靠前,有返akg風格,之前buds pro個人聲偏入偏後

同埋buds 2 pro出d音樂/樂器聲更立體,層次好d, 樂器分明左

應該對比buds pro算係明顯升級黎

如果常用既倍數可以加入去,令你影相時方便d咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞