其實全面民主根本係柒嘅

318 回覆
118 Like 975 Dislike
所以中國無民主其實係啱
err, 其實睇返希特拉上台過程既歷史,呢個講法唔完全正確。
不過的確,希特拉上台既過程係人民一定程度endorse.

但唔民選,就唔會出希特拉咩?社會環境問題黎。軸心國個日本,陸軍馬鹿,天皇都係人民無權影響,結果就係打完二戰,德國人反省(因為覺得自己有份),日本人就覺得佢地做既野關我咩事?

民智不足就唔放權>人民無得由錯誤中學習>民智不足>唔放權
仲未計大量獨裁國家都係故意唔開民智。
同一個中學都Grad唔到嘅黑社會MK廢青係應該享有同樣嘅政治權力

懷疑樓主暗串緊習主席
利申:報緊國安
所以尾國都跟中國玩一黨專政
夏蟲不可語冰

你認定讀書少就咩都唔識
見疑即報
推呢個
民主只係衰極有限公司
你勁好笑
所以美國有分別
咁樓主點睇香港宜加嘅代議士制度
當年最支持共產黨就係中國知識分子
佢地都係第一批比紅衛兵清算
反而跟蔣介石去台灣嘅資本家同軍佬無讀過書可以安享晚年
點睇坡式民主
同意,所以中國應該出兵消滅美國依啲民主國家,為世界清除毒瘤!極權萬歲!我愛高壓管治!
國會最大黨
崇台崇日班弱智唔會聽人理性討論
班留港撚間唔中去下就當自己當地人
日撚日淨係識踩港
坡式算半威權半民主,但都係避免唔到要一個明君聖主出黎lead住國家。你睇下另一個金融中心嘅情況就知,如果新加坡出左一個奇怪領導人會發生咩事
毛澤東最鐘意睇書(但佢自己受教育就唔比其他人受,文革一鳩鬥曬d老師,學者)
冇撚錯 獨裁國家柒既次數仲多
民主體制的確可以保下限,不過都有一個大問題係會慢慢走向極端民粹主義
就嚟交接第4代啦喎
不嬲民主同全社會學識水平係要同時推
唔係點解全世界都要搞教育提高全民水平, 咩叫知識型社會
唔通好似連登仔咁又唔想增加學士學位驚自己學位眨值, 跟住又話多廢人, 跟住就話唔可以民主
所以連登仔又一次證明自己根本係中共理念最忠實既支持者
資治通鑑讀到滾瓜爛熟
舉手就得傢啦三千人都唔洗
完全認同

你睇下你D負皮就知呢度有幾多MK廢青
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞