用Agoda延後付款要小心

1001 回覆
1601 Like 41 Dislike
lm
一定有即pay
延後=可即pay/延後,比錢個位有得揀立即付款
如果就住有冇5%,就應該冇分別,都係冇
純粹係一個未俾錢,一個俾咗再免費取消加退款嘅分別
即是延後付款要收5% charge?
如非必要真係唔好再用呢啲平台
就算佢幾好肯退錢俾你都好
中間所花費嘅時間同精神已經補償唔到
啱啱睇左自己都中咗伏

本身揀咗延後係港元結算、俾$90500 yen頭先再book 過次酒店同係agoda 轉左日元結算、呢次揀到店付款會俾$96470 yen,咁樣俾多左$6000 yen 算抵定唔抵?
屌啱啱睇返email
原來中咗咁多年伏
以後唔撚用agoda
立即付款都可以免費取消
最簡單講就係佢最終唔係charge緊我當日show俾我睇港紙個總價,你話d咩手續費咩匯率差已經計哂落去個總價到,我自己就識得攞去同其他平台比較,而家咁樣事後再收我charge我覺得擺明係誤導
閣下可預訂「延後付款」的住宿,或者選擇相同的項目(「延後付款訂單」),針對此類型的訂單,閣下將於特定日期預訂(「預訂日期」),但在其後的日期付款(「付款日期」)。若閣下的付款貨幣與「延後付款訂單」所使用的產品貨幣不同,則付款價格將以使用付款當日彭博匯率另加5%(「彭博匯率+5%」)的產品價格計算,除非:(A) 閣下預訂時的IP位址為英國;(B) 閣下使用美國發行的付款卡付款,且該卡的預設貨幣為美元;或 (C) 閣下使用美國發行的付款卡付款,且預訂時的IP位址為美國。若同時符合上述第 (i) 節和本節 (ii) 的條件,則僅本節 (ii) 所述的價格提高原因為適用。

https://www.agoda.com/zh-hk/info/termsofuse.html
樓主好人平安 救得一個得一個
第一次就會成功退到
打去Agoda 嘈,聽電話的應該係星加坡人,係咁講普通話
當初佢show個港紙價除咗最初你見到佢個第一眼之外
之後你就唔會再見到佢
所以如果冇cap圖,你係唔會記得個價錢

不過你叫佢退錢嘅話,佢其實係有記錄
你亦都無需就住嗰個價同佢拗,因為佢實會答你預訂日同付款日之間會有匯率浮動,嗰個價只作參考
四年幾冇去長少少嘅trip
講咗好多年

[中伏?]agxda訂酒店揀延後付款竟然偷偷地收多錢
https://lih.kg/518849
你揀延後後即pay都會收你5%
推,呢個未試過,唔知有冇其他巴絲答到你
不過就肯定唔會同原本個價差太遠
因為我估佢會用返同樣嘅匯率
最多中間會出現買賣差價同埋銀行手續費
但譬如我用佢一個trip book左幾間酒店,佢會係退哂定揀一間來退
你係book日本酒店到店付款?
咁延後但張單揀左當地貨幣係唔係就無事
學樓主果招,做下西客佢會俾番5%你
記得要逼到佢 即時俾錢仲要即日做番refund.
同埋抄低CS個全名及員工編號
取消再訂啦

淨係收多5%都要俾多4千幾yen
仲未知佢個匯率點計
都係揀左延遲,佢有匯率浮動貴左少少,但冇5%咁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞