用Agoda延後付款要小心

1001 回覆
1601 Like 41 Dislike
你打去同佢理論, 佢應該會退返俾你
如果官網冇, 平台寫有, 反而先唔敢book, 點知會唔會去到話冇房比你
外語介面通常都係閹割版, 好多野都好流, 或者入到去都係show番日文
去番日文介面book房就ok, 就算唔識日文, 直接用google translate其實都夠做
咁可唔可以臨幾日佢代你俾錢之前
去佢預訂詳情嗰頁 用立即付款?
如果未扣數之前揀返立即付款會唔會救到?
佢有得立即付款
咁仲洗唔洗比個5%
可能我用英文app
屌佢老母一開始線上客服嗰個係外國人嚟
一直喺度迴避我嘅問題
問佢點解貴公司涉嫌違反自己嘅條款
唔跟付款當日嘅匯率去做兌換
佢就堅持有跟,又話咩間間銀行個價都唔同
Agoda同好多唔同partners合作,所以俾唔到詳情
又話咩due to system limitation所以冇辦法幫我乜乜柒柒

我即刻話保留向香港當局追究嘅權利
叫佢即刻搵一個識講廣東話嘅香港員工直接聯絡我
15分鐘後就有一個來自泰國嘅電話打俾我去傾呢單嘢
我第一次去旅行用到依家又無預過
佢就係捉住啲人行程未定、唔想咁快俾錢嘅心態
提供一個看似優惠你嘅選項
其實有好多背後嘅條款都唔會提醒你
呢啲建議用番日語介面book
另外,jalan同rakuten travel都多人用的
貴咗幾多
我都係中左伏,同樓主一樣貴左20%
嘈佢線上條CS, 佢發番我脾氣應該好多人中左之後屌鬼

屌佢一開始用HKD book咗連貨幣都改唔到,如果你用港幣book+延後付款,基本上係一定貴過你book嘅時候望到個價

所以以後用撚屌agoda要用當地貨幣book+到店付款or立即付款
其實啲條款係未合法合理,可圈可點
陣間果價格係貴2倍,唔通可以照收咩
先book間新房嘅再免費取消舊房!!
救得一個得一個

如果新房價格貴咗好多,可能要考慮叫客服處理
要求佢以預訂當日揀立即付款嘅價格去扣款
即係冇咗個5%
有得「立即付款」一定要「立即付款」
我張單係收美金,條款係話到時會轉HKD
同你有無分別
用當地貨幣畀錢is ok
會以一種佢實賺嘅方式去向你收錢

你以為佢開善堂?
師兄住咩房9000蚊一晚
恭喜你中招,硬食agoda閪匯率,仲要冇得轉
多謝樓主提醒 馬上取消再book過
推post
如果同價錢最好係咁做啦, 唔係佢收左你錢你先知, 先打去cs嘈又哂時間又煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞