用Agoda延後付款要小心

1001 回覆
1601 Like 41 Dislike
一開始直接用hkd係咪無依個問題?
用中信係當初扣幾多港紙就退幾多
無匯率差價 無手續費
但係間間銀行唔同玩法
未試過就最好問吓銀行先
就係用hkd先有問題
咁應該用D咩?

利申, 用左30次+ agoda 都未試過有奇怪問題
Agoda好撚賤
收完稅仲有10%手續費
姐係個價加20%

搵酒店好平 最尾先貴返

同埋你login完搵房會貴過logout搵
多謝樓主開post
好彩睇到個post望望先知佢延後付款會用另一匯率

唔怪無啦啦幾乎所有酒店都加左延後付款服務
之前明明得好小酒店有
佢嗰個”這些條款”收埋篇論文喺入面問心有邊個會理,佢by default已經揀左延遲付款,喺訂單個頁面又冇提過同立即付款差幾遠,show出來個總價又唔會改
你幾時book嘅?因為呢個都係好重要嘅因素

假設1/10 book
我估計佢喺舊訂單嘅付款日會收你:
90500先用1/10至付款日之間最蝕水嘅bloomberg匯率(JPY-USD)唱嘅美金
再喺你付款日用當日bloomberg匯率(USD-HKD)唱嘅港紙筆數

5%手續費

再同你預計到店付款嘅同96470相同價值嘅港紙(可以係自己唱/用信用卡公司個rate去唱)去比較

睇下邊個高啲再決定使唔使取消舊訂單
但個價都係高喎
多謝你經一事長一智
多謝樓主以身試法
岩先那那聲將所有預約扣數轉做立即付款
張卡扣左條實數先安心D
我今朝都有研究呢個po
睇嚟定期都要有新受害者開po去提醒更加多人
一口氣退咗三次 同一個trip
啱啱收到email
lm
可以咁講
好小咁細心去check
推吓post先
Lm
Thanks聽日返工同佢慢慢玩
我諗全部都會退俾你
因為佢個原因係見你第一次用,唔了解個policy先退
咁你同一個trip裏面所有酒店都係以第一次用嘅經驗先book然後中伏㗎啦
係咪用返當地貨幣先?如果唔係都係冇用
放心,冇事
等回贈等幾個月呢點真係好on9
試過耐得滯唔記得拎
蝕左幾舊水俾agoda
又無得投訴喎屌佢
佢唔係會send email提你拎返個回贈嘅咩?
如果差唔多價錢,一定首選去官網book
不過好多日本酒店官網都唔太方便外國人用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞