用Agoda延後付款要小心

1001 回覆
1601 Like 41 Dislike
係啊啱啱睇已經收到埋退款
個電郵冇乜特別,剩係話為我成功爭取退翻嗰千幾差額俾我咁
11月2號book未pay 但家陣Agoda 睇即pay一樣
我都瀨過野,用延期付期,嗰時YEN價 5.2X,但佢計我5.6X。

俾多HKD300,仆街嚟
多謝晒 居然佢哋咁賤

如果我呢個情況,係咪應該用返港幣pay now會抵啲?實扣我信用卡$4157.87 冇任何其他費用?

萬一如果我俾咗$4157呢個數,到時取消,係咪會有機會退返嘅錢同我俾咗嘅錢有差價?

Ps 今日打咗上去問,佢唔幫我waive嗰5%,叫我cancel 再book 過
勁賤
匯率西係其一
其二再屈多5%
之前試過係Agoda book 民宿個價$2000 晚
點知禁到最後一頁臨比錢果度寫住稅要加$9000
好彩睇清楚無禁到比錢粒制
大家比錢最後一刻都要睇清楚條數先好比
agoda 即pay 同pay later 個價好多時都一樣
即係訂嗰日13388.76兌嘅港紙寫692,依家過兩日㩒立即付款就俾700?
AGODA一直都係咁
但之前打電話去嘈佢會退返收多咗個啲(疫情前)
開關後再打去佢淨係肯退落個A金到 , 同埋話下次唔會再退
如果揀咗check in直接比錢酒店係咪可以避免到?
有時免費取消個價仲平過不可取消添
點為之一樣價錢?
你係將邊個數同今日Agoda即付價去比較?
上面嗰個係以港幣延後付款嘅畫面,會中伏,唔係pay now
冇得以4157.87即時俾錢,去到28/11付款日你會發現扣咗嘅錢會比4157.87高至少5%
用未pay既台幣/匯率 對比 今日港幣pay
咁樣做比較 唔知有冇錯
完全唔明你個情況
得返20日取消咗再訂會仲貴 唯有下次小心啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞